Ρωσία για την Διάσκεψη Ειρήνης στην Ελβετία: «Δρόμος προς το πουθενά»

Την ώρα που στην Ελβετία συγκεντρώνονται 100 και πλέον ηγέτες χωρών από όλον τον κόσμο για να διατρανώσουν την στήριξή τους στην Ουκρανία, η Ρωσία δηλώνει πως αδιαφορεί.

Στο πολυτελές θέρετρο Μπίργκενστοκ (Bürgenstock) οι συμμετέχοντες στην Διάσκεψη για την Ειρήνη, 15-16 Ιουνίου, ευελπιστούν να πιέσουν την Μόσχα, προκειμένου να τερματιστούν οι εχθροπραξίες.

«Η Ρωσία δεν θα στείλει κανένα μήνυμα στους συμμετέχοντες στην Σύνοδο Κορυφής της Ελβετίας για την Ουκρανία και ελπίζει ότι την επόμενη φορά η σύγκρουση θα συζητηθεί σε μια πιο εποικοδομητική διάσκεψη» δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Ρωσία δεν προσκλήθηκε και η Κίνα επέλεξε να μην συμμετάσχει στο παγκόσμιο φόρουμ υπέρ του Κιέβου. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε ότι η διεξαγωγή αυτής της Διάσκεψης είναι ένας «δρόμος προς το πουθενά» και η Μόσχα δεν βλέπει να επιθυμεί η Δύση δίκαιες διαπραγματεύσεις.

Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την ελπίδα για «μια δίκαιη ειρήνη το ταχύτερο δυνατόν» κατά την έναρξη της Συνόδου για την ειρήνη.

«Όλα όσα συμφωνηθούν θα αποτελέσουν μέρος της διαδικασίας αποκατάστασης της ειρήνης, την οποία έχουμε όλοι ανάγκη» υποστήριξε ο Ζελένσκι και πρόσθεσε:  «Θα δούμε να γράφεται Ιστορία κατά την διάρκεια αυτής της Διάσκεψης».

Λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.