Οι Ρώσοι περιμένουν μεγάλη επίθεση στην Κριμαία

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζουν ενεργά μια επίθεση στη χερσόνησο της Κριμαίας χρησιμοποιώντας αεροπορία, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών F-16.

 Τις τελευταίες ημέρες, το Κίεβο προσπαθεί να επιτεθεί σε ρωσικά συστήματα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας που σταθμεύουν στην Κριμαία για να καθαρίσει τους ουρανούς πριν από μια μαζική επίθεση.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, λοχαγός 1ος βαθμού στην εφεδρεία Βασίλι Νταντούκιν συμφωνεί ότι ο εχθρός προσπαθεί πραγματικά να αποδυναμώσει τη ρωσική αεράμυνα, γράφει ρωσικό δημοσίευμα που αναφέρεται στην Άμυνα.

Παράλληλα, εξέφρασε αμφιβολίες ότι οι ουρανοί καθαρίζονται ειδικά για αμερικανικά μαχητικά. Είπε ότι δεν πιστεύει ότι θα σταλούν F-16 στην περιοχή. Πιθανότατα, αυτά θα είναι τα υπολείμματα αεροσκαφών που κρύβουν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Νταντούκιν σημείωσε ότι μεταξύ αυτών των αεροσκαφών θα υπάρχουν μαχητικά Su-27 και βομβαρδιστικά Su-24. Τα αεροσκάφη αυτά είναι φορείς πυραύλων Shtorm Shadow και SCALP, που, όπως τόνισε, αποτελούν γενικά μεγαλύτερη απειλή από το ATACMS.

Ο ειδικός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ρωσικός στρατός είναι έτοιμος να αποκρούσει μια εχθρική επίθεση.

«Προηγουμένως, μας έπαιρνε λίγο χρόνο για να επαναφορτίσουμε τα συστήματα αεράμυνας, αλλά τώρα έχουμε εφεδρικές δυνατότητες και όταν ορισμένα συστήματα επαναφορτώνονται γρήγορα, άλλα πυροδοτούν. Την τελευταία φορά που ο εχθρός μπήκε στην Κριμαία από διαφορετικές κατευθύνσεις – από τα δυτικά, τα ανατολικά. Οι πύραυλοι ATACMS καταστράφηκαν από το τμήμα αεράμυνας μας χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα, κυρίως τα συγκροτήματα S-400».

Ο Νταντούκιν δήλωσε ότι, από όσο γνωρίζει, αυτή η διαίρεση έχει ήδη ενισχυθεί με άλλα συμπλέγματα. Επιπλέον, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχει επίσης τη δική του αεράμυνα – εδάφους και πλοίων.

Επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας

Αν μιλάμε για τη γέφυρα της Κριμαίας, τότε, όπως σημείωσε ο αξιωματικός, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις της επιτίθενται και από τη θάλασσα – με μη επανδρωμένα σκάφη καμικάζι. Επί του παρόντος, όλα τα επιφανειακά drones καταστρέφονται είτε από ελικόπτερα του ναυτικού είτε από πολεμικά πλοία.

Ο εμπειρογνώμονας ρωτήθηκε εάν άξιζε να περιμένουμε μια μαζική επίθεση στην Κριμαία στις 15-16 Ιουνίου, κατά τις ημέρες της λεγόμενης διάσκεψης «ειρήνης» στην Ελβετία.

Απάντησε ότι με τον ίδιο τρόπο πολλοί υπέθεσαν ότι ο εχθρός θα χτυπούσε την παραμονή της 9ης Μαΐου ή κατά την ορκωμοσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά τα χτυπήματα έγιναν άλλες μέρες και δεν υπήρξαν σημαντικές απώλειες.

Ο Νταντούκιν τόνισε ότι μια τέτοια μαζική επίθεση απαιτεί πολύ περισσότερες δυνατότητες από αυτές που διαθέτουν σήμερα τα ουκρανικά στρατεύματα.

 Ο ειδικός εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις «θα είναι σε θέση να αποκρούσουν την επίθεση» εάν συμβεί.

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.