Ρωσία – Ουκρανία: Ο αριθμός των αιχμαλώτων πολέμου στις δύο πλευρές

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση με δημοσιογράφους από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων,  ανέφερε ότι υπάρχουν 1.348 Ρώσοι στρατιωτικοί κρατούμενοι στην Ουκρανία και στη Ρωσία υπάρχουν περίπου πέντε φορές περισσότεροι αιχμάλωτοι στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων – 6.465 άτομα.

Έτσι απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος σε ερώτηση του Γάλλου δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου Καρίμ Τάλμπι, ο οποίος ρώτησε γιατί η Ρωσία δεν αποκαλύπτει απώλειες.

«Κατά κανόνα, κανείς δεν μιλάει ποτέ για τον αριθμό των θανάτων. Και αν το κάνουν, τότε, κατά κανόνα, παραμορφώνουν τους πραγματικούς αριθμούς. Οι απώλειές μας, ιδιαίτερα οι ανεπανόρθωτες, είναι αρκετές φορές λιγότερες από ό,τι στην ουκρανική πλευρά. Μπορώ να ονομάσω με ακρίβεια τους αριθμούς [των] που κρατούνται αιχμάλωτοι. Υπάρχουν 1.348 στρατιώτες μας [σε αιχμαλωσία]. Έχουμε 6.465 Ουκρανούς στρατιώτες. Αν μιλάμε για ανεπανόρθωτες απώλειες, τότε η αναλογία είναι περίπου η ίδια – 1 προς 5».

Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν έως και 50 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό το μήνα – αυτό, σύμφωνα με την εκτίμησή του, περιλαμβάνει τόσο ανεπανόρθωτες όσο και υγειονομικές απώλειες (νεκρών και τραυματιών).

 Πρόσθεσε ότι η επιστράτευση στην Ουκρανία δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά «καλύπτει μόνο τις απώλειες».

«Η αμερικανική κυβέρνηση επιμένει να μειωθεί το όριο [ηλικίας στράτευσης] στα 18. Νομίζω ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα αναγκάσει την τρέχουσα ηγεσία να λάβει αυτή την απόφαση και μετά θα απαλλαγεί από τον Ζελένσκι», είπε ο Πούτιν.

interfax

 The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.