Ο Putin κέρδισε, ταπείνωση για Ουκρανούς – Σοκ από ΗΠΑ: Απέτυχαν 5.000 τεθωρακισμένα και 220 δισ. δολ., διαλύθηκαν 3 στρατιές

Η Ρωσία κέρδισε…
Οι πολιτικοί φελλοί που κυβερνούν την Δύση χρειαζόταν να ηττηθούν να υποστούν την πανωλεθρία… ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι η αλαζονεία και η έπαρση δεν μπορούν να συνυπάρχουν με τον ελεύθερο κόσμο.
Η κατάρρευση της Ουκρανίας, η μεγάλη στρατιωτική ήττα του Ουκρανικού στρατού που υποστηρίχθηκε από όλη την Δύση με όπλα αποτελεί όχι μόνο ταπείνωση της Ουκρανίας αλλά και όλης της Δύσης…
Οι Ουκρανοί βρίσκονται σε τόσο τραγική κατάσταση που προσλαμβάνουν ηλικιωμένες κυρίες στον στρατό..
Οι αμερικανοί στρατιωτικοί ξεκάθαρα αναφέρουν στείλαμε 5.000 τεθωρακισμένα και δαπανήθηκαν 220 δισεκ. … και το αποτέλεσμα στην Ουκρανία ήταν αποτυχία…
Θα πρέπει να αναγνωριστεί η νίκη της Ρωσίας και ήδη ο δυτικός τύπος έχει ξεκινήσει διθυραμβικά σχόλια για τον Putin και τις στρατηγικές του…

Advertisement

Εν τω μεταξύ σε στρατιωτικό επίπεδο, οι ρώσοι συνεχίζουν να καταστρέφουν τις εναπομείνασες Ουκρανικές ταξιαρχίες…ωστόσο ο καιρός και οι βροχές έχουν περιορίσει την δράση…
Κατά τους αμερικανούς οι ρώσοι… κατέστρεψαν 3 στρατιές των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων…. κάθε στρατιά αποτελείται από 100.000 στρατιώτες.

Daniel Davis (Αμερικανός Αντισυνταγματάρχης): Δώσαμε 5.000 τεθωρακισμένα στην Ουκρανία και απέτυχε, δεν υπάρχει νίκη

Η στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, επομένως δεν υπάρχει λόγος να υπολογίζουμε στη νίκη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ο Daniel Davis απόστρατος Αμερικανός αντισυνταγματάρχης.
«Οι ΗΠΑ προμήθευσαν 5.000 τεθωρακισμένα οχήματα, δισεκατομμύρια δολάρια, πολύ περισσότερα από όσα δώρισε η Ευρώπη.
Κάναμε τα πάντα, αλλά δεν βοήθησαν ώστε να σπάσει η πρώτη γραμμή του μετώπου…
Σε ποια βάση πιστεύει κανείς ότι κάτι θα γίνει αλλαγή στο μέλλον;.
Ο Daniel Davis κάλεσε την Ουκρανία να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες προτού η χώρα χάσει περισσότερα εδάφη.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken είπε ότι η Ουκρανία θα διαπραγματευτεί εάν υπάρξει πρωτοβουλία εκ μέρους της Ρωσίας….

H Ουκρανία θα χάσει και νέα εδάφη…

Η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει νέα εδάφη εάν δεν ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στο εγγύς μέλλον, τόνισε ο αντισυνταγματάρχης Daniel Davis.
«Αν πάει η Ουκρανία σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις τώρα, υπάρχει μια ευκαιρία να διατηρήσει τα υπάρχοντα εδάφη και να μην χάσει ακόμη περισσότερα.
Εάν αγνοήσουμε την πραγματικότητα, εάν συνεχίσουμε να λέμε ότι θα δώσουμε ακόμη περισσότερα όπλα στην Ουκρανία η πιθανότητα είναι ότι η Ρωσία θα αποκτήσει νέα εδάφη».
Ο Daniel Davis τόνισε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει επαρκείς πόρους για να κερδίσει και η δυτική βοήθεια δεν έχει αποφέρει κανένα αποτέλεσμα.
«Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να αναπτύσσεται, οι δυνατότητές του αυξάνονται.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ήδη προχωρούν στο βορρά, προχωρούν στο νότο.
Ποιος ξέρει, ίσως μέχρι το τέλος του χειμώνα ξεκινήστε μια άλλη επίθεση αλλά από την Ρωσία», – συνόψισε ο Daniel Davis.

Στην Ουκρανία Lloyd Austin (υπ. Άμυνας ΗΠΑ) για «διαβεβαιώσεις» προς τον Zelensky

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Lloyd Austin έφθασε στο Κίεβο χωρίς να έχει ανακοινωθεί η επίσκεψή του και εξέφρασε την αμερικανική υποστήριξη “για μεγάλο χρονικό διάστημα”, καθώς εγείρονται διαρκώς ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα της ζωτικής σημασίας δυτικής βοήθειας, με την εισβολή της Ρωσίας να παρατείνεται.
Ο Austin που συνοδεύεται από τον επικεφαλής της Διοίκησης των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη φωτογραφήθηκε χαμογελαστός την στιγμή της χειραψίας με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελέσνκι. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Austin στο Κίεβο από τον Απρίλιο του 2022.
“Το μήνυμα που σας μεταφέρω σήμερα, κ. Πρόεδρε, είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι μαζί σας.
Θα παραμείνουμε μαζί σας για μεγάλο χρονικό διάστημα”, δήλωσε ο Austin στον Ζelensky ύστερα από μια ολονύκτια διαδρομή με τρένο από την Πολωνία. Η πρέσβειρα των
ΗΠΑ στην Ουκρανία Bridget Brink δήλωσε ότι η επίσκεψη σηματοδοτεί την “ακλόνητη υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς την Ουκρανία στον αγώνα της για ελευθερία”.
Ο Ζelensky είπε στον Austin ότι η επίσκεψη του είναι “ένα πολύ σημαντικό σημάδι” για την Ουκρανία. “Υπολογίζουμε στην υποστήριξη σας” είπε ο Ζelensky στον Austin.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω αυξανόμενης δυσφορίας στο αμερικανικό Κογκρέσο σχετικά με τη βοήθεια προς την Ουκρανία , ενώ τον Νοέμβριο του επόμενου έτους θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Ορισμένα μέλη του Κογκρέσου δίνουν προτεραιότητα στη βοήθεια προς το Ισραήλ, παρότι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας διαβεβαιώνουν ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να υποστηρίξει ταυτόχρονα και τους δύο συμμάχους.
Κατ’ ιδίαν, κορυφαίοι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την ανησυχία ότι οι παραδόσεις στρατιωτικής βοήθειας μπορεί να γίνονται λιγότερο συχνές, αντανακλώντας την ευρύτερη ανησυχία για τα επίπεδα υποστήριξης που απαιτούνται στον συνεχιζόμενο πόλεμο κατά της Ρωσίας, ο οποίος ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.
Ο προϋπολογισμός της Ουκρανίας για το επόμενο έτος έχει έλλειμμα άνω των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο πρέπει να καλυφθεί.

Ουκρανία: Η κυβέρνηση απολύει κορυφαίους αξιωματούχους της κυβερνοάμυνας

Δυο αξιωματούχοι στον τομέα της κυβερνοάμυνας παύθηκαν των καθηκόντων τους, ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, καθώς οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν έρευνα για φερόμενη υπεξαίρεση στην κυβερνητική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας.
Ο Yuri Sikhol, επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Ειδικών Επικοινωνιών και Προστασίας Πληροφοριών της Ουκρανίας (SSSCIP), και ο αναπληρωτής του, ο Victor Zora, απολύθηκαν από την κυβέρνηση, έγραψε στο Telegram ο ανώτερος αξιωματούχος του υπουργικού συμβουλίου Taras Melnychuk.
Ο Melnychuk, εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου στο κοινοβούλιο, δεν ανέφερε τους λόγους των απολύσεων.
Ο Sikhol έγραψε στο Facebook ότι ήταν βέβαιος ότι θα μπορούσε να αποδείξει την αθωότητά του, μετέδωσε το Interfax Ukraine. Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τον Zora.
Η SSSCIP είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των κυβερνητικών επικοινωνιών και την υπεράσπιση του κράτους από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.
Η είδηση των απολύσεων ήρθε λιγότερο από μία ώρα πριν οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς ανακοινώσουν ότι ερευνούν τον επικεφαλής και τον αναπληρωτή επικεφαλής του SSSCIP για τον φερόμενο ρόλο τους σε μια συνωμοσία έξι ατόμων για την υπεξαίρεση 62 εκατομμυρίων ουκρανικών γριβνών (1,72 εκατομμύρια δολάρια) μεταξύ 2020 και 2022.
Οι αρχές υποπτεύονται ότι οι εν λόγω υπάλληλοι είχαν αγοράσει λογισμικό σε υπερβολικά υψηλή τιμή από δύο εταιρείες που φέρονται να τελούσαν υπό τον έλεγχό τους σε μια πώληση που είχε κλείσει για άλλους πλειοδότες, ανέφερε το Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας.
Σε δήλωσή της στο Telegram, η SSSCIP δήλωσε ότι συνεργάζεται με τους ερευνητές και ότι όλες οι προμήθειες του οργανισμού πραγματοποιήθηκαν νόμιμα.
Η Ουκρανία έχει εντείνει τις προσπάθειές της για τον περιορισμό της διαφθοράς καθώς επιδιώκει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει καταστήσει την καταπολέμηση της διαφθοράς βασική προϋπόθεση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Πρόσφατα στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας βρέθηκαν ένας δισεκατομμυριούχος πρώην προστάτης του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο πρώην επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ουκρανίας. Και οι δύο έχουν αρνηθεί τα αδικήματα.
Τον Σεπτέμβριο ο Sikhol είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters, ότι Ρώσοι κατάσκοποι χρησιμοποιούν χάκερς για να στοχεύουν συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου για τον εντοπισμό και την απόκτηση αποδεικτικών στοιχείων που σχετίζονται με φερόμενα ρωσικά εγκλήματα πολέμου.

Οι δυτικοί πιέζουν την Ουκρανία να υιοθετήσει τακτική … ναζιστικής Γερμανίας

Οι δυτικές χώρες απαιτούν από το Κίεβο να ενισχύσει και να διευρύνει την στρατολόγηση για να αναπληρώσει τις μεγάλες απώλειες μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποκάλυψε το γραφείο Τύπου της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας(SVR).
Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergei Naryshkin, η Δύση απαιτεί από το καθεστώς Zelensky, ανεξάρτητα από τις απώλειες, να αποδείξει στην παγκόσμια κοινότητα την αδυναμία της νίκης της Μόσχας στον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία απαιτούν από την ουκρανική ηγεσία να επιτρέψει την στράτευση από τα 17 και την ίδια στιγμή να το αυξήσει το όριο στα 70, καθώς και να πραγματοποιήσει πρόσθετη κινητοποίηση γυναικών.
Το SVR σημείωσε ότι, μετά από τα εν λόγω δυτικά αιτήματα, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Rustem Umerov πρότεινε στην ουκρανική βουλή να μελετήσει τη δυνατότητα μείωσης της ελάχιστης ηλικίας στράτευσης.
«Εάν συμβεί αυτό, το καθεστώς του Κιέβου θα επιβεβαιώσει τη ναζιστική του φύση στέλνοντας δεκαεπτάχρονα αγόρια στη φωτιά του πολέμου για να παρατείνουν την αγωνία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Αυτό θα θυμίζει πολύ τις ενέργειες της ηγεσίας της ναζιστικής Γερμανίας για τη δημιουργία της ναζιστικής πολιτοφυλακής το φθινόπωρο του 1944 – το Volkssturm, στο πλαίσιο του οποίου δημιουργήθηκαν μονάδες Νεολαίας Χίτλερ από παιδιά» τονίζει το Γραφείο Τύπου των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.
Πρόσφατα, στην Ουκρανία υπήρξαν όλο και πιο συχνές εκκλήσεις για ενίσχυση και διεύρυνση των όρων στρατολόγησης.
Στα τέλη Οκτωβρίου, μια τέτοια πρόταση έγινε από ένα μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας της βουλής, Sergei Rakhmanin, ο οποίος κατέδειξε τις τεράστιες απώλειες του ουκρανικού στρατού.
Από την πλευρά του, ο διοικητής του λόχου της 80ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Vladislav Shevchuk, μίλησε στα ΜΜΕ για την ανάγκη ολικής επιστράτευσης.
Επιπλέον, η Βουλή ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα καταργεί τις αναβολές στράτευσης λόγω φοίτησης σε Πανεπιστήμια, διευρύνοντας, έτσι «προς τα κάτω» τα όρια στρατολόγησης, ώστε να κληθούν στον πόλεμο όσοι λαμβάνουν δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Προτείνουν, επίσης, να περιοριστούν τα κριτήρια απαλλαγής στράτευσης για όσους φροντίζουν αναπήρους και ηλικιωμένους.

Zakharova για Maidan: Μετέτρεψε την Ουκρανία σε μία άπορη γη χωρίς ανεξαρτησία

Μετά το «πραξικόπημα του Maidan», η Ουκρανία έχασε την κρατική της ανεξαρτησία και μετατράπηκε σε μια «φτωχή, άπορη γη», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε σχόλιο για τη δέκατη επέτειο από την έναρξη των διαδηλώσεων του ουκρανικού Euromaidan.
«Σήμερα είναι σκόπιμο να τεθεί το ερώτημα, τι ακριβώς έκανε η Euromaidan για την Ουκρανία, εάν το απόλυτο όνειρό της να ενσωματωθεί στην “ευρωπαϊκή οικογένεια” έχει γίνει πραγματικότητα. Η απάντηση είναι προφανής», δήλωσε η διπλωμάτης.
«Η Ουκρανία έχει μετατραπεί από μια αυτάρκη, βιομηχανικά ανεπτυγμένη και πολυπληθής δημοκρατία της πρώην ΕΣΣΔ σε μια φτωχή, άπορη περιοχή», σημείωσε η Zakharova.
«Η χώρα έχει χάσει την κρατική της ανεξαρτησία και συντηρείται από δυτικούς αποικιοκράτες που καθορίζουν την εσωτερική και εξωτερική της πολιτική», επεσήμανε ο διπλωμάτης.
Συνέστησε, δε, σε όσους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις πριν από δέκα χρόνια «να φανταστούν τι τραγικές συνέπειες θα είχε για αυτούς».
«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο αδελφός μας ουκρανικός λαός, έχοντας κρατηθεί όμηρος από τους Αγγλοσάξονες και το καθεστώς του Κιέβου που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, αναγκάζεται να ζει υπό τυραννία, στην πραγματικότητα, σε μια αποικία, εξ ολοκλήρου εξαρτώμενη από εξωτερικές δωρεές», τόνισε με νόημα η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.
«Αλλά αυτό είναι το τίμημα της λεγόμενης “ευρωπαϊκής επιλογής”, η οποία συγκάλυψε τα εν ψυχρώ σχέδια της Δύσης να μετατρέψει την Ουκρανία σε ένα ρωσοφοβικό επιθετικό εθνικιστικό κράτος, για να τη χρησιμοποιήσει ως εργαλείο στον υπαρξιακό αγώνα με τη Ρωσία στο ξόδεψε τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών πολιτών και κατέστρεψε τη μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων», τόνισε η Zakharova εξαπολύοντας για μία ακόμα φορά πυρά στη Δύση για τη στρατηγική της.
Παράλληλα, η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας αναφέρθηκε στις εξελίξεις που ακολούθησαν τις διαδηλώσεις του Maidan εξηγώντας ότι «τα αντίποινα από τις κεντρικές αρχές και ο οκταετής εμφύλιος πόλεμος κατά του Donbass ώθησαν τους κατοίκους έξι από τις 27 περιοχές της Ουκρανίας να επιλέξουν να ενταχθούν στη Ρωσία».
Σε μία αναδρομή των γεγονότων του Μαϊντάν, η Zakharova υπενθύμισε ότι πριν από δέκα χρόνια «επιδέξιοι υποκινητές, εκπαιδευμένοι από Αμερικανούς και Ευρωπαίους ινστρούχτορες, έφεραν πλήθη σε διαδηλώσεις στους δρόμους με υποσχέσεις για μια “καλύτερη ευρωπαϊκή” ζωή, ταξίδια χωρίς βίζα στις χώρες της ΕΕ, δημοκρατία, ελευθερία του λόγου, ανθρώπινα δικαιώματα και καταπολέμηση της διαφθοράς», επεσήμανε.
Ενώ προσέθεσε πως «στην πραγματικότητα, ήταν καλά ενορχηστρωμένες και οργανωμένες μαζικές ταραχές με στόχο την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης».
Από τις πρώτες κιόλας μέρες του Euromaidan, «ήταν ξεκάθαρο ότι μιλούσαμε για μια άλλη «έγχρωμη επανάσταση» – «το πνευματικό τέκνο» των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους» κατέληξε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας.

Michael Ashcroft (Βρετανός πολιτικός στην Telegraph): Η Ρωσία θα προσαρτήσει τμηματικά την Ουκρανία, ορατή η πλήρης ήττα

Η Ρωσία μπορεί να προσαρτήσει αποσπασματικά την Ουκρανία εάν το ΝΑΤΟ δεν συμφωνήσει να δεχθεί την Ουκρανία στη συμμαχία, γράφεισε άρθρο του ο Βρετανός πολιτικός Michael Ashcroft στην Telegraph.
«Το να επιτρέψουμε στην Ουκρανία να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ και να αναλάβουμε τους σχετικούς κινδύνους είναι καλύτερο από το να επιτρέψουμε στη Ρωσία να προσαρτήσει την Ουκρανία τμηματικά ή πλήρως», τόνισε ο Michael Ashcroft.
Σύμφωνα με τον Michael Ashcroft, η Βορειοατλαντική Συμμαχία και η Δύση «προδίδουν το Κίεβο» με τις ενέργειές τους.
Παρά τις υποσχέσεις για αποδοχή της Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό, στην πραγματικότητα η διαδικασία μπορεί να καθυστερήσει και να οδηγήσει σε πλήρη ήττα τις Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις…
Πρόσφατα ο πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ πρότεινε να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ χωρίς τα χαμένα εδάφη.
Κατά τη γνώμη του, ο αποκλεισμός περιοχών που ελέγχονται από τη Ρωσία από τη συμμαχία θα μειώσει τον κίνδυνο σύγκρουσης.
Ο επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Andriy Ermak, διαφώνησε, επισημαίνοντας ότι ήταν σημαντικό για την Ουκρανία να καταλάβει το Donbass και την Κριμαία πριν από την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Markus Reisner (Αυστριακός Συνταγματάρχης): Τα Γερμανικά άρματα μάχης Leopard ήταν μια αποτυχία, δεν βοήθησαν

Τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard που χρησιμοποιούνται από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν δείξει καμία αποτελεσματικότητα στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο Markus Reisner Συνταγματάρχης των Αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων Markus Reisner, μιλώντας στο ευρωπαϊκό φόρουμ της AIES στη Βιέννη.
«Όλοι πίστευαν ότι τα τανκς Leopard θα άλλαζαν κάτι, αλλά, δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη.
Γιατί; Επειδή οι Ουκρανοί δεν είχαν τις απαραίτητες δεξιότητες και δυνατότητες» τόνισε ο Markus Reisner.
Επίσης τόνισε ότι μια τέτοια κατάσταση είχε προβλεφθεί από την αρχή, ήταν προφανές από στρατιωτική άποψη, αλλά πολλοί δυτικοί εμπειρογνώμονες επέμειναν ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες θα μπορούσαν «να νικήσουν τους Ρώσους χάρη στον ενθουσιασμό».
Όπως ανέφερε το Forbes, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε πρόσφατα το 25% των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard 2 που παραδόθηκαν στην Ουκρανία.
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν 25 τανκς Leopard κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης.
Όλα τα κατεστραμμένα άρματα μάχης αυτού του τύπου, που εμφανίζονται σε φωτογραφίες και βίντεο αφορούσαν τις εκδόσεις Leopard 2A4 και 2A6.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.