Boeing προσγειώνεται σε παγωμένο αεροδιάδρομο στην Ανταρκτική! Δείτε το άκρως εντυπωσιακό βίντεο

Ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα καταγράφηκε οn camera την περασμένη Τετάρτη, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά ένα επιβατηγό αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner, μέγιστης χωρητικότητας 330 επιβατών, προσγειώθηκε στον παγωμένο αεροδιάδρομο Troll Airfield, ο οποίος βρίσκεται στην Ανταρκτική!

Ο εν λόγω αεροδιάδρομος, μήκους 3.000 μέτρων και πλάτους 60 μέτρων, είναι σμιλεμένος από χιόνι και πάγο, σύμφωνα με το CNN, με το αεροσκάφος της Norse Atlantic Airways να είναι το πρώτο τέτοιου μεγέθους και τύπου που φτάνει στην απομακρυσμένη και «παραδομένη» στους πάγους έκτη ήπειρο.

Το συγκεκριμένο αεροπλάνο αναχώρησε από το Όσλο της Νορβηγίας στις 13 Νοεμβρίου και έκανε μια στάση στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, προτού κατευθυνθεί ακόμη νοτιότερα για να κάνει την προσγείωση που αποτελεί νέο ρεκόρ Γκίνες. Μάλιστα, το αεροσκάφος επέστρεψε, κατόπιν, στο Κέιπ Τάουν, χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τον Bjørn Tore Larsen, διευθύνοντα σύμβουλο της Norse Atlantic Airways, ο οποίος δήλωσε πως «είναι μεγάλη τιμή και ενθουσιασμός εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας Norse που πετύχαμε μαζί μια τόσο σημαντική στιγμή, της προσγείωσης του πρώτου 787 Dreamliner» στην Ανταρκτική.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.