Επίσημη παραδοχή Ουκρανών: Αποτύχαμε, μας διαλύουν με S-400 – Σοκ από ΗΠΑ: Δυνατοί οι Ρώσοι, CIA: Θα πάρουν 5 νέες περιοχές

Όταν ο Ουκρανός αρχηγός στρατού Valery Zaluzhny… υποστηρίζει ότι η αντεπίθεση απέτυχε… οποιαδήποτε άλλο σχόλιο είναι περιττό…
Η Ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε και ο στρατηγός Valery Zaluzhny δεν μάσησε τις λέξεις του στο περιοδικό Economist…
Επίσης προειδοποίησε ότι πλέον οι ρωσικοί πύραυλοι όπως οι S-400 φθάνουν έως στην πόλη Dnepr μειώνοντας το πεδίο δράσης του Ουκρανικού στρατού.
Εν τω μεταξύ ο εν ενεργεία υποστράτηγος Scott Berrier, Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών των ΗΠΑ, προέβη σε μια παραδοχή σοκ, υποτιμήσαμε τους ρώσους, οι ρώσοι είναι δυνατοί…
Στα δυτικά μέσα ενημέρωσης όλο και περισσότεροι τονίζουν ότι απλά η Δύση θα βρει αφορμή τον πόλεμο στο Ισραήλ να απομακρυνθεί από την Ουκρανία…

Ήδη το Κογκρέσο αναζητάει φόρμουλες ώστε η χρηματοδότηση του Ισραήλ να μην συσχετιστεί με την χρηματοδότη της Ουκρανίας.
Ritter (πρώην CIA): Κάτι ετοιμάζει ο Λευκός Οίκος… – Στα χέρια των Ρώσων άλλες 5 περιοχές της Ουκρανίας

Η Ρωσία θα «απελευθερώσει» άλλες πέντε περιοχές της Ουκρανίας υποστηρίζει ο Scott Ritter, πρώην αξιωματούχος της CIA, ο οποίος εκτιμά ότι ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να ανακοινώσει … κάτι που θα είναι προς όφελος της Ρωσίας.
Σε άρθρο του στο Consortium News, o Ritter υποστηρίζει ότι η Μόσχα στέλνει το μήνυμα, ότι προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των ρωσικών πληθυσμών στην ανατολή Ουκρανία, «μπορεί να αναλάβει επιχειρήσεις, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα πέντε ακόμα περιοχές της Ουκρανίας να βρεθούν υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων».
Ως παράδειγμα, ο Ritter ανέφερε τις εξελίξεις στο πεδίο των μαχών στην κατεύθυνση του Kupyansk, στην επαρχία του Kharkiv.
Εκεί, όπως λέει ο Ritter, ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να δημιουργήσει μια ακόμα παγίδα που θα αναγκάσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είτε να υποχωρήσουν είτε να στείλουν περισσότερα στρατεύματα, από τα οποία δεν πρόκειται να μείνει τίποτα.
Θα πρόκειται για ένα ακόμα μέτωπο για επιθετικές στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι υψηλόβαθμοι Αμερικάνοι αξιωματούχοι – μέσω ανακοινώσεων τους – αρχίζουν να ετοιμάζουν τους Αμερικάνους για το γεγονός ότι η κατάσταση στο μέτωπο εξελίσσεται κατά της Ουκ
«Κάτι συμβαίνει στη γραμμή επαφή μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, για το οποίο ο John Kirby, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, προσπαθεί απεγνωσμένα να ετοιμάζει την αμερικανική κοινή γνώμη για κάποια σημαντικά γεγονότα στο πεδίο της μάχης, τα οποία διαμορφώνονται αποκλειστικά υπέρ της Ρωσίας» υπογράμμισε ο Ritter.

Αερομαχίες στην Ουκρανία: Η Ρωσία κατέρριψε 17 MiG-29 μέσα σε 10 ημέρες

Ένταση αερομαχιών που είχε να παρατηρηθεί από τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου, καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας, όπου οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις φέρονται να έχουν καταρρίψει 17 ουκρανικά MiG-29 μέσα σε 10 ημέρες του Οκτωβρίου.
«Τον Οκτώβριο η ένταση των αερομαχιών πάνω από την Ουκρανία αυξήθηκε σημαντικά, κάτι που σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, είχε να παρατηρηθεί από τις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου του 2022, όταν και καταγράφονταν εχθροπραξίες πλήρους κλίμακας μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων.
Από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 23 Οκτωβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν 17 MiG-29» υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το αμερικανικό περιοδικό Military Watch.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί τα «απαρχαιωμένα» MiG-29, τα οποία είναι κατά πολύ κατώτερα από τα ρωσικά MiG-31, Su-35 και Su-57.
Μάλιστα αναφέρεται πως η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έχει απομείνει με λίγα περισσότερα από δύο 12άδες αεροσκάφη MiG-29.

Κατέρριψε και ουκρανικό Su – 27 στην Poltava

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 σε αεροδρόμιο στην περιοχή Poltava ανακοίνωσε την Πέμπτη (2/11/2023) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Ένα αεροσκάφος Su-27 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας καταστράφηκε στο αεροδρόμιο Mirgorod στην περιοχή Poltava», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν έναν ουκρανικό σταθμό ηλεκτρονικού πολέμου Bukovel κοντά στον οικισμό Yantarnoye στην περιοχή Kherson.

Maciej Matysiak (Πολωνός Συνταγματάρχης): Τα χειρότερα έρχονται για την Ουκρανία: Θα πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία

Τα χειρότερα έρχονται για την Ουκρανία καθώς εκτιμάται ότι κατά τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, θα αναγκαστεί να διαχειριστεί το δυσμενές σενάριο, αυτό της παραχώρησης εδαφών.
«Η ουκρανική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις κατά τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία» λέει ο Maciej Matysiak, Πολωνός συνταγματάρχης στην πολωνική εφημερίδα Wirtualna Polska.
Σύμφωνα με τον Πολωνό στρατιωτικό, η Ουκρανία κάποια στιγμή θα πρέπει να καταφύγει σε ένα εξαιρετικά δυσμενές για αυτήν σενάριο.
«Δηλαδή, διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και παραίτηση από κάποιο έδαφος» υποστηρίζει ο Matysiak, ο οποίος αναφέρει πως η αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει κολλήσει σε αδιέξοδο και ότι οι τρέχουσες τακτικές των Ουκρανών διοικητών για «περισσότερα τανκ και στρατιώτες» δεν αποδίδουν και δεν έχουν καμία επιτυχία.
Όπως λέει, μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να ξεχνάμε την ουκρανική αντεπίθεση.

Dmitry Peskov (Ρωσία): Η Ουκρανία πρέπει να το καταλάβει – Δεν έχει καμία προοπτική νίκης

Το Κίεβο πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχει καμία προοπτική νίκης απέναντι στη Ρωσία υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Το καθεστώς του Κιέβου, στην πραγματικότητα, θα έπρεπε να είχε καταλάβει εδώ και πολύ καιρό ότι το να μιλά για οποιεσδήποτε προοπτικές νίκης του καθεστώτος του Κιέβου στο πεδίο της μάχης, είναι παράλογο» υποστήριξε ο Peskov σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ουκρανού στρατηγού Valery Zaluzhny, ο οποίος επί της ουσίας αναγνώρισε την ήττα της Ουκρανίας.
«Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσει το Κίεβο, τόσο πιο γρήγορα θα ανοίξουν προοπτικές» είπε ο Peskov, επισημαίνοντας πως στη Δύση ήδη συνειδητοποιούν πως οι κυρώσεις που επέβαλαν κατά της Ρωσίας, πλήττουν τα συμφέροντά τους.
«Δεν έχουμε όμως αυταπάτες.
Η πίεση της Δύσης θα αυξηθεί» τόνισε ο Peskov, αναφέροντας πως η ρωσική οικονομία έχει καταφέρει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, να προσαρμοστεί καλά σε αυτό το νέο περιβάλλον.

Medvedev: Απερίσκεπτη η Πολωνία, είναι η ύαινα της Ευρώπης, μας οδηγεί στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – Η Ρωσία θα απαντήσει

Οι ενέργειες της Πολωνίας μπορεί να οδηγήσουν σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία και να αρχίσει ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, προειδοποιεί ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev.
«Η στρατιωτική συσσώρευση της ίδιας της Πολωνίας και η πολωνική στρατιωτική παρουσία στην Ουκρανία μπορεί να πυροδοτήσουν μια άμεση σύγκρουση μεταξύ της Βαρσοβίας, της Λευκορωσίας και της Ρωσίας», σημειώνει ο Medvedev σε άρθρο για την εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta.
«Σε αυτή την περίπτωση, οι σύμμαχοι (Ρωσία – Λευκορωσία) θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση για να αποτρέψουν απειλές που πηγάζουν από τις κακόβουλες φιλοδοξίες του πολωνικού κατεστημένου», τόνισε.
Κατά τη γνώμη του Medvedev, «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Πολωνίας, εάν υποστηριχθούν βιαστικά από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, μπορεί να έχουν εκτεταμένες επικίνδυνες συνέπειες για ολόκληρο τον κόσμο».
«Και τότε η Πολωνία θα εκπληρώσει τον ρόλο της ‘’ύαινας της Ευρώπης’’ που εξαπέλυσε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ρωσία επταπλασίασε την παραγωγή αρμάτων μάχης μέσα σε ένα χρόνο

Η Ρωσία βρίσκεται σε εντατικές στρατιωτικές προετοιμασίες για την επόμενη μέρα, η οποία πιθανότατα να κρύβει εκπλήξεις για όλο τον πλανήτη.
Έτσι η κρατική εταιρεία Rostec της Ρωσίας επταπλασίασε την παραγωγή αρμάτων της μέσα σε ένα χρόνο.
Ο Sergei Chemezov, ο επικεφαλής της Rostec, ανακοίνωσε μια αξιοσημείωτη αύξηση στα στοιχεία παραγωγής, αποκαλύπτοντας ότι η παραγωγή αρμάτων μάχης επταπλασιάστηκε σε ένα χρόνο.
Ταυτόχρονα, η κατασκευή ελαφρών τεθωρακισμένων οχημάτων έχει σημειώσει αύξηση 4,5 φορές.
Επιπλέον, ορισμένοι τύποι πυρομαχικών έχουν δει μια εκπληκτική 60πλάσια ώθηση, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη συνέντευξή του στο Russia-24.
«Αυξήσαμε την παραγωγή αρκετές φορές.
Μόνο σε ένα χρόνο, η παραγωγή αρμάτων μάχης αυξήθηκε επτά φορές, ελαφρών τεθωρακισμένων — BMP, BMD και άλλων οχημάτων — 4,5 φορές, πυροβολικού και MLRS — 2,5 φορές, και πυρομαχικών και ορισμένων τύπων προϊόντων, 60 φορές», σημείωσε.
Ο Chemezov υπογράμμισε επίσης τις συνεχιζόμενες προσπάθειες εκσυγχρονισμού στη Rostec, τονίζοντας πως ο εξοπλισμός της εταιρείας εξελίσσεται και βελτιώνεται συνεχώς.

Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ σε εταιρείες και τράπεζες της Ρωσίας – Στο στόχαστρο η στρατιωτική βιομηχανία

Οι ΗΠΑ επέκτειναν τον κατάλογο κυρώσεων και πρόσθεσαν τη ρωσική εταιρεία Sistema σε αυτήν, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
Νέες κυρώσεις επιβλήθηκαν επίσης κατά ρωσικών τραπεζών και εταιρειών.
Συγκεκριμένα, η AEON Corporation, η εταιρεία παραγωγής drones ZALA, η Post Bank, το εργοστάσιο Arctic LNG 2, το Bauman State Technical University και η HCF Bank προστέθηκαν στη λίστα.
Συνολικά, σε 30 Ρώσους επιχειρηματίες και σχεδόν 200 νομικά πρόσωπα επιβάλλονται κυρώσεις.
Νέες κυρώσεις επιβάλλονται επίσης στο ρωσικό κρατικό στρατιωτικό σύμπλεγμα και οντότητες σε μελλοντικά έργα στους τομείς της ενέργειας, εξόρυξης και αμυντικής βιομηχανίας.

Valery Zaluzhny (Αρχηγός Ουκρανικού στρατού): Οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 φθάνουν έως Dnepr, άνευ ουσίας πλέον τα F-16

Πύραυλοι από τα νέα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 μπορούν να φτάσουν στην πόλη Dnepropetrovsk, τόνισε ο Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny σε συνέντευξή του στο περιοδικό Economist.
«Η Ρωσία έχει βελτιώσει την αεράμυνα της: μια πειραματική έκδοση του πυραυλικού συστήματος S-400 μπορεί να φτάσει στην πόλη Dnepr»
Ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατήγγειλε ότι τα όπλα που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία χάνουν τη χρησιμότητά τους λόγω της βραδύτητας της Δύσης στις παραδόσεις τους, χάρη στην οποία η Ρωσία καταφέρνει γρήγορα να προσαρμοστεί και να παρουσιάσει όπλα που ξεπερνούν αυτά της Δύσης.
Έτσι, οι νέοι πύραυλοι S-400 έκαναν τα αμερικανικά μαχητικά F-16, τα οποία θα πρέπει να παραδοθούν μέσα στο 2024, «λιγότερο χρήσιμα» για την Ουκρανία.
Γι’ αυτό, σύμφωνα με τον Zaluzhny, η Ρωσία κατάφερε όχι μόνο να βελτιώσει τα συστήματα S-400, αλλά και να ενισχύσει την άμυνά της στο σύνολό της.
«Με την αναστολή της προμήθειας πυραυλικών συστημάτων και αρμάτων μάχης μεγάλου βεληνεκούς, η Δύση επέτρεψε στη Ρωσία να ανασυνταχθεί και να ενισχύσει την άμυνά της
Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, σε συνάντηση με στρατιωτικό προσωπικό της ομάδας Vostok, είπε ότι ο ρωσικός στρατός απέκτησε αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα που κατέρριψαν περισσότερα από 20 ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη σε λιγότερο από μια εβδομάδα.
Συνολικά, από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στις 22 Φεβρουαρίου 2022, έως τις 24 Οκτωβρίου, έχουν καταστραφεί 511 ουκρανικά στρατιωτικά αεροσκάφη, 253 ελικόπτερα και 8.220 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.