Λιβύη: Εκατοντάδες νεκροί ανασύρονται από τα χαλάσματα στην Ντέρνα

Ανθρωπιστική καταστροφή στη Λιβύη όπου ανέρχονται σε έξι χιλιάδες οι νεκροί και σε δέκα χιλιάδες οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες που σάρωσαν την πόλη Ντέρνα μετά την καταιγίδα Ντάνιελ.

Μια ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίσσεται στην πόλη Ντέρνα, που μοιάζει να χτυπήθηκε από τσουνάμι. Κατά εκατοντάδες ανασύρονται οι νεκροί από τα χαλάσματα ολόκληρων συνοικιών που σαρώθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ η Μεσόγειος ξεβράζει διαρκώς πτώματα.

Τρεις ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η καταιγίδα Ντάνιελ, οι νεκροί στην παράκτια πόλη ανέρχονται σε 6.000, ενώ τοπικοί αξιωματούχοι μιλούν για 10.000 αγνοούμενους.

Οι νεκροί θάβονται σε ομαδικούς τάφους, κατά εκατοντάδες. Πάνω από 30.000 υπολογίζονται οι επιζώντες που έχασαν τα πάντα όταν κατέρρευσαν δυο φράγματα έξω από τη Ντέρνα και ένα τείχος λάσπης κατέκλυσε την πόλη το βράδυ της Κυριακής. Δορυφορικές φωτογραφίες πριν και μετά την τραγωδία, δείχνουν τις καταστροφές κατά μήκος του ποταμού που διασχίζει την πόλη μέχρι τις εκβολές του.

Εν τω μεταξύ χάος επικρατεί στο ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα, στο κέντρο της Μεσογείου από τις διαρκείς αφίξεις μεταναστών από τις απέναντι ακτές της Αφρικής, κυρίως από την Τυνησία. Περίπου 100 σκάφη με 5.000 ανθρώπους κατέπλευσαν στη Λαμπεντούζα μέσα σε ένα 24ωρο, οι χώροι υποδοχής έχουν γεμίσει και οι τοπικές αρχές ζητούν επιπλέον βοήθεια από την κυβέρνηση της Ρώμης.

Οι ροές προς την Ευρώπη που έχουν αυξηθεί από την αρχή του καλοκαιριού, αναμένεται ότι θα ενταθούν περαιτέρω μετά το φονικό σεισμό στο Μαρόκο και τη θεομηνία στη Λιβύη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.