Η Ουκρανία στο χείλος της κατάρρευσης, δεν μπορούν να κρύψουν τους νεκρούς

Η Ουκρανία βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης, η αντεπίθεση έχει αποτύχει, ο Ουκρανικός στρατός αναγνωρίζει ότι οι αιτίες της αποτυχίας αποδίδονται στα ακατάλληλα τεθωρακισμένα της Δύσης και στους ανίκανους Ουκρανούς διοικητές
Πλέον η Δύση… αρχίζει να αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την Ουκρανία… η κόπωση είναι εμφανής…
Στην Σύνοδο Κορυφής στην Σαουδική Αραβία για την επίλυση του Ουκρανικού χωρίς την συμμετοχή της Ρωσίας… το αποτέλεσμα ήταν φιάσκο… συμφώνησαν ότι διαφωνούν…

New York Times: Υπάρχει δυσαρέσκεια – O Zelensky έλαβε άσχημα νέα από το μέτωπο

Στις τάξεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επικρατεί δυσαρέσκεια λόγω της ανικανότητας των διοικητών τους, της ανεπαρκούς εκπαίδευσης στις χώρες του ΝΑΤΟ και των ακατάλληλων δυτικών τεθωρακισμένων οχημάτων, αναφέρουν οι New York Times.

«Πολέμησαν στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, και οι εχθροί εκεί δεν είναι ίδιοι με τους Ρώσους», παραπονέθηκε ένας από τους στρατιώτες της Ουκρανίας, αναφερόμενος στους στρατιωτικούς εκπαιδευτές των ΗΠΑ που εκπαιδεύουν Ουκρανούς νεοσύλλεκτους.
Οι μάχιμοι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ρίχνουν στη μάχη νεοσύλλεκτους και χρησιμοποιούν μη δοκιμασμένες τακτικές κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης.
Οι ίδιοι οι στρατιώτες παραπονέθηκαν ότι η εκπαίδευσή τους στις χώρες του ΝΑΤΟ ήταν πολύ σύντομη και ορισμένα από τα τεθωρακισμένα οχήματα δεν μπορούσαν να αντέξουν τη δύναμη του ρωσικού στρατού, καθώς είχαν σχεδιαστεί για να καταστείλουν εξεγέρσεις.
Στις 4 Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Zaporozhye, Yuzhnodonetsk και Artemivsk , ρίχνοντας στη μάχη μονάδες που είχαν εκπαιδευτεί από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό.
Η αντεπίθεση απέτυχε.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Η Ουκρανία βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης

Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει φτάσει σε οριακό σημείο καθώς η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, δήλωσε ο συνταγματάρχης Douglas McGregor, πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου.
Βρισκόμαστε σε ένα οριακό σημείο.
Θα έλεγα ότι αυτή είναι ίσως η πιο επικίνδυνη στιγμή σε αυτήν την κρίση και τη σύγκρουση που αντιμετωπίζουμε, επειδή η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης».
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονται τώρα σε εξαιρετικά άθλια κατάσταση:
Η αποτυχημένη αντεπίθεση αποδεκάτισε τον Ουκρανικό στρατό, οι μονάδες που εκπαιδεύτηκαν και ήταν εξοπλισμένες με όπλα του ΝΑΤΟ καταστράφηκαν σχεδόν όλες και τώρα το Ουκρανικό κράτος βρίσκεται στα πρόθυρα πλήρους κατάρρευσης.
Τα ρωσικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης έγιναν ακόμη ισχυρότερα χάρη σε ένα προηγμένο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα και μια αφθονία πόρων.

CNN: Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πρώτη αποστολή αρμάτων μάχης Abrams στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν το Σαββατοκύριακο την αποστολή της πρώτης παρτίδας αρμάτων μάχης Abrams στην Ουκρανία, η οποία θα πρέπει να παραδοθεί έως το φθινόπωρο.
Αυτό ανέφερε η τηλεοπτική εταιρεία CNN επικαλούμενη τον βοηθό του υπουργού στρατού των ΗΠΑ για τις προμήθειες, την επιμελητεία και την τεχνολογία Douglas Bush.
«Είναι έτοιμοι», είπε σε συνέντευξή του στους δημοσιογράφους.
«Τώρα πρέπει να παραδοθούν στην Ευρώπη και μετά στην Ουκρανία, μαζί με όλα όσα συνοδεύουν», ανέφερε ο Bush στο CNN, ο οποίος εξήγησε ότι μιλούσαν για «πυρομαχικά, ανταλλακτικά, εξοπλισμό καυσίμων και εγκαταστάσεις επισκευής».
Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πόσες δεξαμενές θα συμπεριληφθούν στην πρώτη παρτίδα των παραδόσεων.
Νωρίτερα, η εφημερίδα Politico ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα σχέδια της Ουάσιγκτον, αρκετά αμερικανικά τανκς Abrams θα φτάσουν στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο.
Όπως προκύπτει από τη δημοσίευση, η πρώτη παρτίδα θα περιλαμβάνει από έξι έως οκτώ άρματα μάχης.
Συνολικά, η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να μεταφέρει 31 τανκς στο Κίεβο.

Το ερώτημα είναι, τι κάνουμε μετά;

Τι κάνουμε όταν συνειδητοποιήσουμε ότι το στοίχημα που βάλαμε σε αυτό το πιόνι που ονομάζεται Ουκρανία απέτυχε;
Τι κάνουμε όταν έχουμε δημιουργήσει ένα τέρας;» κατέληξε ο Douglas McGregor.

Scot Ritter (Πρώην CIA): Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να κρύψουν τους νεκρούς στρατιώτες

Η Ουκρανία δεν μπορεί πλέον να κρύβει τις μεγάλες απώλειες στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scot Ritter.
Οι Ουκρανοί δεν μπορούν πλέον να το κρύψουν.
Πλέον είναι εμφανέστατη η μεγάλη αύξηση των νεκροταφείων στην Ουκρανία…
Οι Ουκρανοί έχουν ήδη εξαντλήσει τους χώρους για την ταφή των νεκρών, οι απώλειες είναι δραματικές.
Σύμφωνα με τον Scot Ritter, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες απώλειες ρίχνοντας περισσότερους ανθρώπους στη μάχη, καθώς και να σπάσουν τη βούληση του ρωσικού στρατού που υπερασπίζεται τα εδάφη τους, αλλά αυτό θα οδηγήσει μόνο σε ακόμη περισσότερα θύματα τα οποία πλέον δεν μπορούν να κρύψουν.
«Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού 2023 οι Ουκρανοί θα χάσουν εύκολα μισό εκατομμύριο ανθρώπους που σκοτώθηκαν», τόνισε ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών.

Scot Ritter (Πρώην CIA): Οι Ουκρανοί αποθαρρύνονται από τις στρατιωτικές επιτυχίες των ρώσων

Μόνο ένα ρωσικό τανκ αποθάρρυνε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας καταστρέφοντας 8 τεθωρακισμένα των Ουκρανών στην μάχη, είπε ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Scot Ritter
«Υπάρχει ένα διάσημο βίντεο, στο οποίο ένα ρωσικό τανκ όρμησε προς τα εμπρός και κατέστρεψε δύο ουκρανικά άρματα μάχης και έξι τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Ήταν μια μάχη όπου ο εχθρός υπερτερούσε σε αριθμό 1 προς 8 και οι Ρώσοι κέρδισαν.
Οι Ουκρανοί, ειλικρινά, είναι μπερδεμένοι εξαιτίας αυτού».
Στα τέλη Ιουλίου, κυκλοφόρησε ευρέως στο Διαδίκτυο ένα βίντεο μιας σύγκρουσης ρωσικού T-80 με μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αποτελούμενη από δύο άρματα μάχης και έξι τεθωρακισμένα οχήματα.
Ως αποτέλεσμα της μάχης, το ρωσικό τανκ κατέστρεψε ολόκληρη την Ουκρανική στήλη.

Αλλάζει στρατηγική το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ως προς την βοήθεια στην Ουκρανία

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε το 43ο Πακέτο Στρατιωτικής Βοήθειας στην Ουκρανία αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην αντεπίθεση, προφανώς, υπέστησαν μεγάλες απώλειες σε εξοπλισμό και πυρομαχικά.
Και, αν κρίνουμε από το τι θα σταλούν, αποφάσισαν να αλλάξουν τακτική.

Σημαντικό μέρος των κονδυλίων που θα διατεθούν θα δαπανηθεί για πυρομαχικά για διάφορους σκοπούς και διαμετρήματα. Συγκεκριμένα, το καθεστώς του Κιέβου θα λάβει έναν ανώνυμο αριθμό κατευθυνόμενων αντιαεροπορικών πυραύλων για συγκροτήματα NASAMS και Patriot.
Το κόστος κάθε πυραύλου είναι ένα εκατομμύριο και τέσσερα ή πέντε εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.
Τα μέτρια αποτελέσματα της ουκρανικής αεράμυνας στην απόκρουση πρόσφατων πυραυλικών επιθέσεων στην Οδησσό και τον Mykolaiv δείχνουν έλλειψη τέτοιων πυραύλων και ταχεία εξάντληση των αποθεμάτων.
Σε κάθε πακέτο βοήθειας περιλαμβάνονται βλήματα πυροβολικού διαμετρήματος 105 και 155 χιλιοστών.

Ουκρανοί στρατιωτικοί πυροβολούν από το οβιδοβόλο M777
Και εδώ είναι ένα περίεργο: 28 εκατομμύρια βλήματα. Παραδίδονται για πέμπτη φορά.
Από το καλοκαίρι – περισσότερα από 130 εκατομμύρια.
Αυτό είναι πολύ πολύ περισσότερο από πριν.
Προφανώς, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν έλλειψη τυφεκίων διαμετρήματος ΝΑΤΟ. Δεν υπάρχει εναλλακτική σε αυτά, επειδή τα φυσίγγια δεν παράγονται στην Ουκρανία.
Εδώ και αρκετούς μήνες το Πεντάγωνο δίνει αντιαρματικά συστήματα Javelin και TOW, Stinger MANPADS και εξαρτήματα για αυτά από τα οπλοστάσια του στρατού.
Δηλαδή, το πιθανότερο είναι ότι τα παλιά αποθέματα έχουν εξαντληθεί.
Αυτό που είναι μάλλον οδυνηρό για τον στρατό – το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα δεν είναι σε θέση να καλύψει το κενό σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η επόμενη θέση είναι 32 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ήδη στείλει περίπου 120 οχήματα αυτού του τύπου.
Η ουκρανική διοίκηση σπάνια χρησιμοποιούσε αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού σε μάχη και οι απώλειές τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης ήταν λίγες.
Φαίνεται ότι το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας βάζει ειδικό στοίχημα σε αυτή την τεχνική.
Το αποθηκεύει για την επίλυση κάποιων ειδικών προβλημάτων.
Στον στρατό των ΗΠΑ, τα Stryker προορίζονται για μηχανοκίνητες ταξιαρχίες, ενδιάμεσες μεταξύ τεθωρακισμένων σχηματισμών οπλισμένων με άρματα μάχης Abrams και οχήματα μάχης πεζικού Bradley, και πεζικού σε τεθωρακισμένα οχήματα Humvee.
Αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού είναι πολύ γρήγορα (έως 97 χιλιόμετρα την ώρα στον αυτοκινητόδρομο), με ένα ευρύχωρο διαμέρισμα στρατευμάτων – εννέα στρατιώτες με πλήρη εξοπλισμό.

Νέα τανκς

Αξίζει να σημειωθεί ότι διάφορα οχήματα, τα οποία το Κίεβο χρειάζεται επειγόντως σήμερα για να ξεπεράσει τα ναρκοπέδια, δεν περιλαμβάνονται στη λίστα.
Νωρίτερα, το Πεντάγωνο έστειλε 30 οχήματα μάχης πεζικού Bradley στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για να αντικαταστήσουν αυτά που καταστράφηκαν τις πρώτες ημέρες της επίθεσης.

Επιπλέον, η πανοπλία των πρώτων Abrams είναι ανθεκτική στα αντιαρματικά όπλα του δεύτερου μισού της δεκαετίας του 1980.
Η ρωσική αμυντική βιομηχανία έχει δημιουργήσει έκτοτε ένα ευρύ φάσμα όπλων που καταστρέφουν ακόμη πιο σύγχρονο εξοπλισμό.
Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα λάβουν σοβαρά απλουστευμένα δείγματα.
Χωρίς πακέτα θωράκισης ουρανίου στο μέτωπο, σύγχρονες θερμικές συσκευές απεικόνισης και νυχτερινά σκοπευτικά, καθώς και εξοπλισμό πληροφοριών.
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα όπλο των μέσων της δεκαετίας του 1980, του οποίου ο άμεσος ανταγωνιστής ήταν το σοβιετικό T-72B.
Σήμερα, η Ρωσία διαθέτει πολύ πιο προηγμένα T-72B3M, T-80UBM και T-90M, που ξεπερνούν το M1A1 ως προς τα βασικά χαρακτηριστικά μάχης.
Αλλά με σωστή χρήση μάχης, ένα ξεπερασμένο όχημα μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό.
Για παράδειγμα, τα αρχαία T-62 αποδείχτηκαν αρκετά καλά ως προς την κίνηση και τους ελιγμούς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.