Εφιάλτης η αντεπίθεση, καταρρέει – Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν τις τακτικές ΗΠΑ γιατί απέτυχαν

Η αντεπίθεση των Ουκρανών εξελίσσεται σε εφιάλτη…
Τις δύο τελευταίες ημέρες παρατηρείται μεγάλη επιβράδυνση στην Ουκρανική αντεπίθεση… και οι Ουκρανοί για να δικαιολογηθούν δηλώνουν ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα…
Επίσης αποκαλύπτεται ότι οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν τις πρακτικές ΝΑΤΟ και ειδικά τις αμερικανικές πρακτικές μάχης… λόγω δραματικών απωλειών…
Οι Ουκρανοί στο Kupyansk έχουν υποστεί καταστροφή επιτρέποντας στις ρωσικές δυνάμεις προέλαση έως 4 χιλιομέτρων…
Ενεργές μάχες διεξάγονται μόνο δυτικά του Bakhmut όπου οι Ουκρανοί συνεχίζουν να φέρνουν νέες εφεδρείες…
Εν τω μεταξύ, προς την κατεύθυνση Zaporizhia, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε το προσωπικό τριών ουκρανικών ταξιαρχιών επίθεσης που προετοιμάζονταν για επίθεση, δήλωσε ο εκτελών χρέη περιφερειάρχη Yevgeny Balitsky.
«Μέχρι τις τέσσερις το πρωί, ο εχθρός συσσώρευε δυνάμεις από 3 ταξιαρχίες επίθεσης για επιθετικές επιχειρήσεις σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Malaya Tokmachka και Novopokrovka.
Οι εχθρικές δυνάμεις χτυπήθηκαν από πυρά πυροβολικού και ο Ουκρανικός στρατός έχασε στην πραγματικότητα όλους τους στρατιώτες που είχαν συγκεντρωθεί… ενώ όσοι επέζησαν σκορπίστηκαν στο δάσος»…
Οι τρομοκρατικές ενέργειες με drones συνεχίζονται, οι Ουκρανοί επιχείρησαν επίθεση με drones στην Kaluga αλλά και τα 7 μη επανδρωμένα οχήματα κατερρίφθησαν από μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου…
Εν τω μεταξύ η Πολωνική εφημερίδα Myśl Polska, προειδοποιεί ότι η Πολωνία κινδυνεύει θανάσιμα λόγω Ουκρανίας… κυριαρχεί η πολιτική σχιζοφρένεια στην πολιτική αρένα της Πολωνίας…
Οι πολωνοί ωστόσο ανησυχούν και για τους Wagner που βρίσκονται στην Λευκορωσία… και στέλνουν στρατό στα σύνορα… αρκεί να αναφερθεί ότι στην Λευκορωσία είναι μόνο 4.000 Wagner…
Μάλιστα υπάρχει τέτοιος τρόμος για τους Wagner που οι Πολωνοί φοβόντουσαν ότι οι Wagner… θα περάσουν τα σύνορα ως μετανάστες και θα επιτεθούν σε ζωτικές στρατιωτικές θέσεις της Πολωνίας…

Η Πολωνία στέλνει και άλλο στρατό για τους Wagner

Η Πολωνία θα στείλει και άλλα στρατεύματα στα σύνορα με τη Λευκορωσία, έκανε γνωστό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας Mariusz Blaszczak.
«Οι πολωνικές αρχές, η πολωνική κυβέρνηση κάνουν πολλά για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της χώρας.
Αλλά, προφανώς, οι προκλήσεις δείχνουν ότι απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία για να αποτραπούν περαιτέρω επικίνδυνες ενέργειες», σημείωσε.
Ο Marek Sokolowski, αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ότι ελικόπτερα από δύο ταξιαρχίες έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Πολωνοί είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τα όπλα «αν συμβεί κάτι επικίνδυνο».
Την Τρίτη (1/8/2023), το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τη Λευκορωσία ότι δύο ελικόπτερά της παραβίασαν τον πολωνικό εναέριο χώρο.
Στη συνέχεια ο Blaschak έδωσε εντολή να αυξηθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα.
Το Μινσκ χαρακτήρισε τη δήλωση της Βαρσοβίας πρόκληση για «άλλη μια δικαιολογία για τη συγκέντρωση δυνάμεων».
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), Yaroslav Kaczynski, δήλωσε ότι η Πολωνία ενισχύει τα σύνορα με τη Λευκορωσία λόγω της παρουσίας των μαχητών Wagner.

Myśl Polska: Η Πολωνία κινδυνεύει θανάσιμα λόγω Ουκρανίας… κυριαρχεί η πολιτική σχιζοφρένεια

Η Πολωνία κινδυνεύει με θανάσιμη απειλή λόγω της Ουκρανίας, ανέφερε η πολωνική εφημερίδα Myśl Polska.
Το PiS (το κυβερνών κόμμα στην Πολωνία) βρίσκεται στη γωνία.
Από την αρχή, έδεσε τα χέρια του με παράλογες επίσημες δηλώσεις σχετικά με την έλλειψη εναλλακτικών στην πολιτική υποστήριξης της αντιρωσικής Ουκρανίας.
Η συμφωνία με τη νεο-Bandera Ουκρανία είναι μια θανάσιμη απειλή και ήττα για την Πολωνία».
Οι πολωνικές αρχές ζουν σε «πολιτική σχιζοφρένεια», καθώς υποστηρίζουν την Ουκρανία σε αντίθεση με τα εθνικά συμφέροντα.
Επιπλέον, οι Πολωνοί ηγέτες οδηγούνται από το όνειρο να νικήσουν τη Ρωσία και να τη χωρίσουν σε διάφορα μέρη το κράτος μαριονέτα…. την Ουκρανία.

Παραδοχή Ουκρανών: Εμείς είμαστε πίσω από τις επιθέσεις στη γέφυρα της Κριμαίας

Από την πρώτη στιγμή γνωρίζαμε ότι οι Ουκρανοί ήταν πίσω από τις δύο επιθέσεις στη γέφυρα της Κριμαίας υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov αναφερόμενος στην αποκάλυψη του Oleksiy Danilov, του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας, ο οποίος παραδέχθηκε πως οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας (SBU) συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά της γέφυρας τόσο το 2022 όσο και πρόσφατα, τον Ιούλιο του 2023.
Σε δηλώσεις του στο ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Rada, o Danilov υποστήριξε ότι η Ουκρανία πραγματοποιεί επιθέσεις σε πολλά αντικείμενα.

Οι επιθέσεις

«Αυτή είναι και η γέφυρα της Κριμαίας, για την οποία έχουν μιλήσει εκπρόσωποι της υπηρεσίας ασφαλείας μας, οι οποίοι συμμετείχαν τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη επίθεση» επισήμανε ο Danilov, αναφέροντας παράλληλα πως τα ουκρανικά drones εκτελούν εξαιρετικά τις μάχιμες αποστολές τους.
Όπως είπε ο Danilov, η Ουκρανία έχει δεσμευτεί στη Δύση ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τα δυτικά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό για χτυπήματα στο έδαφος της Ρωσίας, ωστόσο – όπως τόνισε – αυτό δεν ισχύει, όταν πρόκειται για όπλα ουκρανικής κατασκευής.

Τα γνωρίζαμε όλα υποστηρίζει η Ρωσία…

Στις παραδοχές αυτές του Danilov απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος υποστήριξε πως η Ρωσία τα γνώριζε όλα από την πρώτη στιγμή.
«Το Κρεμλίνο γνώριζε για την εμπλοκή της Ουκρανίας και στις δύο εκρήξεις στη γέφυρα της Κριμαίας
Μιλήσαμε για αυτό και την πρώτη και τη δεύτερη φορά.
Είχαμε τέτοιες πληροφορίες, το ξέραμε» ανέφερε ο Peskov.
Υπενθυμίζεται πως η πρώτη επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2022 και η δεύτερη στις 17 Ιουλίου του 2023.

Απέτυχε η νέα επίθεση με 7 drones των Ουκρανών στην Kaluga

Τα συστήματα αεράμυνας εντόπισαν και εξουδετέρωσαν ένα ακόμη drone στα νοτιοδυτικά της περιοχής Kaluga 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας, δήλωσε ο κυβερνήτης Vladislav Shapsha.
Η Kaluga βρίσκεται δυτικά της ρωσικής πόλης Tula που θεωρείται βιομηχανικό κέντρο παραγωγής όπλων της Ρωσίας.
«Στα νοτιοδυτικά της περιοχής Kaluga, το σύστημα αεράμυνας εντόπισε και κατέρριψε ένα ακόμη drone», αναφέρει η δημοσίευση.
Κανείς δεν τραυματίστηκε, δεν υπάρχουν συνέπειες ούτε για τις υποδομές, πρόσθεσε ο επικεφαλής της περιοχής.
Νωρίτερα, ανακοινώθηκε η καταστροφή 6 drones ενώ προσπαθούσουν να πετάξουν μέσα από το έδαφος της περιοχής Kaluga.

Η αντεπίθεση του Ουκρανικού στρατού επιβραδύνθηκε λόγω μεγάλων απωλειών

Η ουκρανική αντεπίθεση έχει επιβραδυνθεί λόγω των μεγάλων απωλειών, δήλωσε ο Gagin, σύμβουλος του ασκούντα καθήκοντα επικεφαλής του Donetsk.
«Σε γενικές γραμμές, έχει παντού ζέστη τώρα, ο εχθρός συνεχίζει να επιτίθεται σε μικρές ομάδες, ενισχυμένος με τεθωρακισμένα οχήματα.
Αλλά αυτή τη στιγμή, η λεγόμενη αντεπίθεση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας έχει επιβραδυνθεί έχει καταστεί λιγότερο έντονη.
Πιθανότατα, αυτό οφείλεται στις μεγάλες απώλειες που υπέστη ο εχθρός, σε στρατιώτες και όπλα», εξήγησε ο Gagin.
Σε γενικές γραμμές, σημείωσε, «δεν έχουν συμβεί ακόμη σημαντικά γεγονότα» σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής.
Στις 2 Αυγούστου το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα, ως αποτέλεσμα ανεπιτυχών προσπαθειών στην κατεύθυνση του Donetsk, έχασαν σχεδόν 300 στρατιώτες την ημέρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.