«Διαλύστε το Ευρωκοινοβούλιο» το σχόλιο του Όρμπαν για το Qatargate

Με αφορμή το σκάνδαλο Qatargate, που έχει προκαλέσει σοβαρότατους τριγμούς στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ζήτησε τη διάλυση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε συνέντευξη Τύπου προχώρησε σε σκληρή επίθεση κατά του Ευρωκοινοβουλίου και όπως είπε ήρθε η ώρα να «αποστραγγιστεί ο βάλτος» στις Βρυξέλλες, χρησιμοποιώντας φράση του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το euronews ο Όρμπαν είπε ότι το σκάνδαλο έθεσε υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του θεσμού, γι’ αυτό και υποστηρίζει την κατάργηση του οργάνου όπως υφίσταται σήμερα. Ζητώντας τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διορίζονται από τα εθνικά κοινοβούλια και όχι να εκλέγονται.

«Οι Ούγγροι θα ήθελαν να διαλυθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη σημερινή του μορφή. Ο βαθμός στον οποίο έχει πληγεί η φήμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ουγγαρία είναι εύκολο να απαντηθεί: καθόλου, διότι δεν θα μπορούσε να είναι χαμηλότερος!», δήλωσε χαρακτηριστικά..

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις τον Σεπτέμβριο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε ότι η Ουγγαρία δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί δημοκρατία και θα μετατραπεί σε «υβριδικό καθεστώς εκλογικής απολυταρχίας» υπό την ηγεσία του Όρμπαν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.