Αργεντινή: Υποδοχή ηρώων στους παγκόσμιους πρωταθλητές

Υποδοχή εθνικών ηρώων επιφύλαξαν στο Λίονελ Μέσι και τους παίκτες της Αργεντινής, χιλιάδες συμπατριώτες τους τα ξημερώματα, όταν και προσγειώθηκε το αεροπλάνο που μετέφερε τους πρωταθλητές κόσμου, στο Μπουένος Άϊρες.

Ώρα 2.23 το πρωί. Το αεροσκάφος των αργεντίνικων αερογραμμών προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Εσέισα του Μπουένος Άιρες. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι τοποθετούν τη σκάλα για να κατέβει η παγκόσμια πρωταθλήτρια. Μια ομάδα, μια χώρα, ένα όνειρο.

Όνειρο που έγινε πραγματικότητα χάρη σε αυτόν τον κύριο. Τον Λιονέλ Μέσι. Τον θεό της Αργεντινής, το θεό του ποδοσφαίρου. Το χαμόγελό του λάμπει πιο πολύ κι από το χρυσό μετάλλιο που έχει κρεμασμένο στο λαιμό του. Πιο πολύ κι από το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ένα τρόπαιο που πάλευε όλη του τη ζωή για να κερδίσει. Και το κέρδισε. Λυτρώθηκε και τώρα πια δεν το αφήνει από τα χέρια του.

Δεν το άφησε ούτε όταν έπεσε για ύπνο. Κοιμήθηκε μαζί του, ξύπνησε με αυτό στην αγκαλιά, τώρα που είναι δικό του δεν θέλει να το αποχωριστεί ποτέ.

Μαζί με τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα, τους προπονητές και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ο Μέσι περπάτησε στο κόκκινο χαλί, που στρώθηκε ειδικά για την περίσταση, και επιβιβάστηκε στο ανοικτό πούλμαν. Στόχος ήταν η αποστολή να μεταβεί στο προπονητικό κέντρο της ομοσπονδίας, που βρισκόταν κοντά, ώστε να ξεκουραστεί για μερικές ώρες μετά το πολύωρο ταξίδι της επιστροφής από το Κατάρ. Αλλά…

Το Μπουένος Άιρες δεν κοιμάται… Από την ώρα που ο Μέσι σήκωσε στον αέρα το τρόπαιο του Μουντιάλ στην πρωτεύουσα της Αργεντινής στήθηκε ένα τεράστιο πάρτι. Χιλιάδες φίλαθλοι πλημμύρισαν τους δρόμους γλεντώντας με την ψυχή τους αυτόν τον τίτλο. Με σημαίες, με πλακάτ, με κέφι και ενθουσιασμό. Και με τον Ντιέγκο Μαραντόνα πάντα παρόντα. Αυτός ήταν που είχε δώσει για τελευταία φορά τέτοια χαρά στους Αργεντινούς. Πριν από 36 χρόνια. Πολλά. Γι’ αυτό και η σημερινή χαρά τόσο μεγάλη.

Κανείς δεν έφυγε από τους δρόμους όλες αυτές τις ώρες. Περίμεναν τους παγκόσμιους πρωταθλητές για να τους αποθεώσουν. Και δεν είχαν κανένα σκοπό να τους αφήσουν να ξεκουραστούν. Το πούλμαν μετά βίας κινείται μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος. Οι ποδοσφαιριστές από πάνω δείχνουν να το απολαμβάνουν και με τα κινητά τους προσπαθούν να απαθανατίσουν τις στιγμές.

Η κυβέρνηση της χώρας ανακήρυξε τη σημερινή μέρα εθνική αργία ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους Αργεντινούς να εκφράσουν τη χαρά τους για την εθνική ομάδα. Κι αυτά ήταν μόνο τα προεόρτια.

Τούτη την ώρα μέγα πλήθος είναι συγκεντρωμένο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες Αργεντινοί έχουν κατακλύσει την Πλατεία Δημοκρατίας και τους γύρω δρόμους περιμένοντας να αποθεώσουν τους θριαμβευτές του Μουντιάλ. Το ανοικτό πούλμαν με τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας έχει ξεκινήσει την πορεία του προς τον ιστορικό Οβελίσκο, όμως μάλλον δεν θα φτάσει ως εκεί με τόσο κόσμο. Το Μπουένος Άιρες γκρέμισε τα τείχη του για να υποδεχθεί τους παγκόσμιους πρωταθλητές. Και το πάρτι στην Αργεντινή δεν έχει τέλος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.