Copa America: Η Ουρουγουάη «λύγισε» τη Βραζιλία στα πέναλτι κι έκλεισε θέση στα ημιτελικά

Έπειτα από έναν, γεμάτο ένταση και σκληρά μαρκαρίσματα, αγώνα, η Ουρουγουάη επικράτησε της Βραζιλίας 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια), εξασφαλίζοντας τη θέση της στα ημιτελικά του Copa America απέναντι στην Κολομβία.

Σε ένα από τα πιο κλασικά ντέρμπι του λατινοαμερικανικού ποδοσφαίρου, το θέαμα μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακό, αλλά η αποφασιστικότητα και η δυναμική των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Η Ουρουγουάη κατάφερε να αντέξει με δέκα παίκτες, απέναντι στη φοβισμένη, μπροστά στην αντίπαλη εστία, Σελεσάο.

Ο αγώνας ξεκίνησε με σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά δεν έλειψαν και οι σημαντικές ευκαιρίες. Ο Ντάρβιν Νούνιες έχασε μια τεράστια ευκαιρία στο 35ο λεπτό για την Ουρουγουάη, ενώ ο Ραφίνια απάντησε για τη Βραζιλία με ένα αδύναμο πλασέ που απέκρουσε ο Ροσέτ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τα δυνατά μαρκαρίσματα να εκνευρίζουν τους παίκτες. Στο 74ο λεπτό, ο διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Νάντες για σκληρό μαρκάρισμα στον Ροντρίγκο.

Η Βραζιλία, με αριθμητικό πλεονέκτημα, προσπάθησε να πιέσει για το νικητήριο γκολ, αλλά απέτυχε να δημιουργήσει απειλητικές φάσεις για την εστία του Ροσέτ. Το 0-0 οδήγησε τις δύο ομάδες στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς δεν προβλέπεται παράταση σε αυτή τη φάση του Copa America.

Στα πέναλτι, οι παίκτες της Ουρουγουάης έδειξαν μεγαλύτερη ψυχραιμία. Ο Μιλιτάο και ο Ντάγκλας Λουίζ αστόχησαν, καταδικάζοντας τη Σελεσάο σε ήττα και επιστροφή στη χώρα του καφέ, έπειτα από μια απογοητευτική εμφάνιση σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά.

Η διαδικασία των πέναλτι:

  1. Βαλβέρδε, γκολ
  2. Μιλιτάο, απόκρουση Ροσέτ
  3. Μπεντανκούρ, γκολ
  4. Αντρέας Περέιρα, γκολ
  5. Ντε Αρασκαέτα, γκολ
  6. Ντάγκλας Λουίζ, δοκάρι
  7. Χιμένες, απόκρουση Άλισον
  8. Μαρτινέλι, γκολ
  9. Ουγκάρτε, γκολ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.