Γιατί ήρθε η Αμερικανίδα αντιναύαρχος στην Αθήνα – Τι ζήτησε ο Αποστολάκης

Στην Αθήνα βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης η Διοικητής του 6ου Αμερικανικού Στόλου αντιναύαρχος Λίζα Φρανκέτι.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου, κατά την επίσκεψη του στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του να αυξηθεί η παρουσία του Έκτου Στόλου στην ανατολική Μεσόγειο.

Πληροφορίες από την αμερικανική πλευρά κάνουν λόγο για εμφάνιση της Αμερικανίδας αντιναυάρχου σε ελληνικό έδαφος, η οποία έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή τόσο για τις σχέσεις της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένων και των Ευρωτουρκικών, όσο και στην τεταμένη σχέση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Άγκυρα.

Μπορεί να μην σταματούν οι συνεκπαιδεύσεις του 6ου Αμερικανικού Στόλου με την Τουρκία, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι σχέσεις των δυο χωρών παραμένουν αγαστές όπως στο παρελθόν.

Η παρουσία της Αμερικανίδας αντιναυάρχου όπως λένε οι ίδιες πηγές, γίνεται για να δείξει τη συμπαράσταση της στην Ελλάδα, την χώρα που οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει πως αποτελεί τον σταθεροποιητικό παράγοντα της περιοχής με τον οποίο η αντιναύαρχος Λίζα Φρανκέτι, επιδιώκει να ενισχύσει τη στρατιωτική συνεργασία σε πολλά επίπεδα που αφορούν τον 6ο Στόλο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ελλάδα και η Αμερική έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μια μεγάλη στρατιωτική συνεργασία, τόσο στην θάλασσα, όσο και σε όλα τα επίπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων, με έμφαση στις Ειδικές Επιχειρήσεις, ένα μεγάλο στοίχημα της χώρας μας το οποίο παρακολουθεί στενά η Αμερική.

Συνάντηση ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη με την Αντινάυαρχο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, συναντήθηκε στο γραφείο του με την διοικήτρια του Έκτου Στόλου, αντιναύαρχο Λίζα Φρανκέτι, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ.

Η αντιναύαρχος συνοδευόταν από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ενώ στη συνάντηση παρέστη και ο Αρχηγός ΓΕΝ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν κυρίως στη συνεργασία μεταξύ των Πολεμικών Ναυτικών Ελλάδας-ΗΠΑ στους τομείς συνεκπαίδευσης ναυτικών μονάδων, κοινών ασκήσεων και ανταλλαγών προσωπικού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.