Αλεξάντρ Ντούγκιν: Αν η Τουρκία αναγνωρίσει τη ρωσική Κριμαία, η Ρωσία θα αναγνωρίσει το ψευδοκράτος

Ο Ρώσος θεωρητικός και αναλυτής γεωπολιτικής ταράζει τα νερά!

Ο Αλεξάντρ Ντούγκιν, ηγέτης του Διεθνούς Ευρασιατικού Κινήματος, με δηλώσεις του πριν από τη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν στο Σότσι, τη χαρακτήρισε ως «μεγάλης σημασίας για τη διαμόρφωση της Μέσης Ανατολής», ενώ έριξε τη… βόμβα ότι εάν η Τουρκία αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος, η Ρωσία μπορεί επίσης να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος («Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» κατά τους Τούρκους).

«Ο Πούτιν παρακολουθεί προσεκτικά τη Γαλάζια Πατρίδα. Ο Ερντογάν θα πρέπει να εξηγήσει άμεσα τη σημασία της Γαλάζιας Πατρίδας στη Σύνοδο του Σότσι. Σε αυτήν την ιδέα, εάν εξηγήσει καλά τη θέση της ‘ΤΔΒΚ’ στον Πούτιν, ο Πούτιν μπορεί να το αποδεχτεί.  Δεν του αρέσουν τα παζάρια (σ.σ. του Ρώσου Προέδρου), αλλά συμβολικές ανταλλαγές συμβαίνουν. Εάν η Τουρκία αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος, η Ρωσία θα αναγνωρίσει επίσης την ‘ΤΔΒΚ ‘», είπε ο Ρώσος θεωρητικός σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα kibris postasi.

Και συνέχισε με γεωπολιτική ανάλυση λέγοντας ότι η Δύση καταρρέει: «Μετά την επαίσχυντη αποχώρηση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, ένας πολυπολικός κόσμος έχει πράγματι αναδυθεί. Αυτός είναι άλλος κόσμος τώρα. Εδώ δεν συγκρούεται πλέον η ανατολή και η δύση. Δεν υπάρχει πλέον κάτι σαν δυτικό στρατόπεδο, ή  σοσιαλιστικό στρατόπεδο. Τώρα υπάρχουν ανεξάρτητα κράτη. Ο Πούτιν και ο Ερντογάν εκπροσωπούν αυτά τα ανεξάρτητα κράτη και η διαμόρφωση της Μέσης Ανατολής εξαρτάται από αυτούς τους δύο ηγέτες. Πώς θα διαμορφωθεί η Μέση Ανατολή; Εξαρτάται απόλυτα από αυτούς τώρα … Αυτή η περίοδος κατάρρευσης της Δύσης είναι το άνοιγμα σε έναν εντελώς νέο κόσμο και η αρχή ενός νέου κόσμου».

Όσο για τις ΗΠΑ; Ο Ντούγκιν λέει: «Η Αμερική έχει εγκαταλείψει τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και τώρα έχουν κάνει την Κίνα ως κύριο στόχο τους. Η Αμερική έχει αποσυρθεί τώρα από όλους τους τομείς και δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα. Με άλλα λόγια, δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα σε μέρη όπως η Μέση Ανατολή, οι ισλαμικές χώρες, η Ευρασία και η Αφρική. Οι περιφερειακές χώρες θα λύσουν τα προβλήματα εδώ. Αυτές είναι οι χώρες του ανεξάρτητου, πολυπολικού κόσμου. Πρόκειται για χώρες όπως η Τουρκία, η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.