Επίσκεψη Ερντογάν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Ο Πρόεδρος Ερντογάν έφτασε στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Αφρική.

Τον Ερντογάν υποδέχθηκε με επίσημη τελετή ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, Φελίξ Τσισεκέντι.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση και τις συναντήσεις των αντιπροσωπειών επίσης την υπογραφή των συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών, οι Ερντογάν και Τσισεκέντι παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος Ερντογάν είπε:

“Με τη δήλωση και το σχέδιο δράσης που αποδεχτήκαμε στη σύνοδο εταιρικής σχέσης Τουρκίας-Αφρικής, καθορίσαμε έναν οδικό χάρτη όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις για την περίοδο 2022-2026. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας με τις αφρικανικές χώρες στη βάση της ειλικρίνειας και της αδελφοσύνης σε αυτό το πλαίσιο. Έφερα 100 χιλιάδες δόσεις εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού (Covid-19) μαζί μου. Το Υπουργείο Υγείας μας θα στείλει ξανά ένα εκατομμύριο δόσεις Sinovac και 100.000 δόσεις TURKOVAC”.

Ενώ ο οικοδεσπότης πρόεδρος Τσισεκέντι χρησιμοποίησε τη φράση «μια ιστορική μέρα στις σχέσεις Τουρκίας-Κονγκό» και δήλωσε ότι η επίσκεψη θα φέρει τις σχέσεις των δύο χωρών σε διαφορετικό σημείο.

Ο πρόεδρος Ερντογάν μετά την επίσκεψή του στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Αφρική με επίσημες επισκέψεις στη Σενεγάλη και τη Γουινέα-Μπισάου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.