Ιταλία: Καλύτερος πολιτικός της χρονιάς ο Ντράγκι

Ως καλύτερος πολιτικός της χρονιάς αναδείχθηκε ο “σούπερ Μάριο” Ντράγκι, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Demos για λογαριασμό της εφημερίδας La Repubblica.

Όπως έδειξε η δημοσκόπηση, οι Ιταλοί θεωρούν τον Μάριο Ντράγκι τον καλύτερο πολιτικό που διαθέτει η χώρα τους, τόσο σε ό,τι αφορά την εσωτερική όσο και τη διεθνή πολιτική. Έστω και αν στην πραγματικότητα, όπως όλοι γνωρίζουν, πρόκειται για τεχνοκράτη πρωθυπουργό.

Αναλυτικά:

-Το 27% του δείγματος απάντησε ότι ο νυν επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, σε ό,τι αφορά την εσωτερική πολιτική, αποδείχθηκε ο καταλληλότερος και ικανότερος πολιτικός.

-Ακολουθούν, με ποσοστό 17%, ο πρώην Πρωθυπουργός και νυν επικεφαλής των Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε, με 8% η Τζόρτζια Μελόνι, πρόεδρος του ακροδεξιού Κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, και με 5% ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι. Ίδιο ποσοστό προτιμήσεων συγκέντρωσε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Σε ό,τι αφορά τη διεθνή πολιτική σκηνή, οι Ιταλοί θεωρούν ότι το 2021 ο ικανότερος πολιτικός ήταν πάντα ο Μάριο Νράγκι, με ποσοστό 20%. Στην δεύτερη θέση του γκάλοπ βρίσκεται η Γερμανίδα πρώην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με ποσοστό 12%. Ακολουθούν ο Τζουζέπε Κόντε, με 5%, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με 3% και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με το ίδιο ποσοστό.

Τι λένε οι Ιταλοί σχολιαστές για τον Ντράγκι

Όπως υπογραμμίζουν οι Ιταλοί σχολιαστές, η νέα αυτή «πρωτιά» του Ντράγκι αυξάνει περαιτέρω το ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τη μεγάλη επιλογή που θα κληθεί να κάνει ενδεχομένως περίπου μέσα 1 μήνα. Σχετικά δηλαδή με το αν θα παραμείνει στην πρωθυπουργία της χώρας μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του 2023, ή εάν θα δεχθεί τις προτάσεις που του γίνονται εδώ και καιρό και θα διαδεχθεί τον Σέρτζιο Ματαρέλα ως νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.