Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται η απαγόρευση του TikTok»

Λίγο πριν τις ευρωεκλογές, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, συζητά το ενδεχόμενο απαγόρευσης του TikTok στην ΕΕ, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, λόγω ανησυχιών για τον έλεγχο της πλατφόρμας.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν υποστηρίζει ότι η απαγόρευση του TikTok είναι μια πιθανή επιλογή, εκφράζοντας ανησυχία για την ελεύθερη διάδοση περιεχομένου στην πλατφόρμα.

Οι Βρυξέλλες ζητούν τη “φίμωση” του TikTok, που αντιμετωπίζεται ως ένα social media με ανησυχητική έλλειψη ελέγχου περιεχομένου.

Η Κομισιόν επισημαίνει ότι ήταν η πρώτη που απαγόρευσε το TikTok σε εταιρικά τηλέφωνα, ενώ η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν υιοθέτησε την αμερικανική πολιτική εθνικής ασφάλειας.

Το TikTok αναστέλλει μια λειτουργία του, καθώς η Κομισιόν ξεκινά έρευνα για πιθανές παραβάσεις κανόνων ελέγχου περιεχομένου.

Επιπλέον, το TikTok ερευνάται για την προστασία ανηλίκων, με την Κομισιόν να μπορεί να αποφασίσει την προσωρινή αναστολή της υπηρεσίας ως έσχατη λύση.

Το TikTok θεωρείται “εργαλείο” της Κίνας για παρακολούθηση και χειραγώγηση της κοινής γνώμης, με πάνω από 125 εκατομμύρια χρήστες στην Ευρώπη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.