Κυρανάκης: Να πάμε σε εκλογές, αν δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να ζητήσει νέα λαϊκή εντολή, εάν η ΝΔ δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει υποσχεθεί.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών άφησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σημειώνοντας ότι εάν η κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα που υποσχέθηκε πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα ήταν δημοκρατικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητήσει εκ νέου λαϊκή εντολή».Ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, για τις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η κρίση του κορονοϊού, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δύσκολα η Νέα Δημοκρατία ως αυτοδύναμη κυβέρνηση» θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα που υποσχέθηκε πριν από την 7η Ιουλίου και επομένως, εάν διαπιστωθεί, μέσα στους επόμενους μήνες, ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται εκ νέου δημοκρατική εντολή, τότε «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να τη ζητήσει».

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο διεξαγωγής ενδεχόμενων εκλογών, ο κ. Κυρανάκης ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας.

Πάντως, ο βουλευτής της ΝΔ υπεραμύνθηκε των μέτρων που εφήρμοσε η κυβέρνηση για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι δόθηκε προτεραιότητα στις ανθρώπινες ζωές, ενώ όπως αναγνώρισε θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες για την οικονομία, με την κυβέρνηση εντούτοις να έχει αναλάβει δράση για να στηρίξει τις επιχειρήσεις και να αποφευχθούν οι απολύσεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.