Ενώ η Τουρκία «γκριζάρει» την Κρήτη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «κοκορομαχούν» χωρίς ουσία

Την ώρα που στην Τουρκία υπάρχει ένα συμπαγές μέτωπο για τις διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «κοκορομαχούν» εντός κι εκτός του Κοινοβουλίου δίχως να προτάσσουν τίποτα το ουσιαστικό.

Δυστυχώς το έργο αυτό έχει επαναληφθεί αρκετές φορές στη σύγχρονη ελληνική ιστορία και πάντα τελειώνει με μία εθνική τραγωδία.

Σε μια σκληρή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να μην παριστάνει τον θιγόμενο», καθώς όπως τονίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αυτός προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός δεν δίστασε να αξιοποιήσει κατά κόρον τα εθνικά μας θέματα για να επιτεθεί στον πολιτικό του αντίπαλο».

Είχε προηγηθεί η αναφορά του πρωθυπουργού στη βουλή όπου με αφορμή την ένταση με την Τουρκία είχε κατηγορήσει τον κ. Τσίπρα για «διχαστικές και απρεπείς δηλώσεις» σημειώνοντας ότι «η ιστορία της παράταξής μου και το προσωπικό μου ήθος δεν μου επιτρέπουν να κάνω μέρος του κομματικού ανταγωνισμού τα εθνικά μας θέματα. Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή ο κ. Τσίπρας έβγαλε τον χειρότερο εαυτό του».

Με μια μακροσκελή δήλωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε σκληρό ύφος:

«Αυτός που προκειμένου να γίνει Πρωθυπουργός δεν δίστασε  να αξιοποιήσει κατά κόρον τα εθνικά μας θέματα για να επιτεθεί στον πολιτικό του αντίπαλο.

Αυτός που μας κατηγόρησε ότι δώσαμε βήμα στον Τούρκο Πρόεδρο όταν τον προσκαλέσαμε στην Αθήνα και απαντήσαμε δημόσια στον αναθεωρητισμό του.

Αυτός που άφηνε τους βουλευτές του να δηλώνουν ότι πιστεύουν τον Ερντογάν και όχι τον τότε Πρωθυπουργό της χώρας για το θέμα των 8 αξιωματικών.

Αυτός που, τέλος, έκανε σημαία του το διχασμό στη συμφωνία των Πρεσπών για να κερδίσει λίγες ψήφους.

Αυτός, λοιπόν, που τα έκανε όλα αυτά τα τελευταία τρία χρόνια, πάει πολύ τώρα να μας κάνει μαθήματα ήθους για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Αντί λοιπόν να παριστάνει τον θιγμένο, ας απαντήσει επί της ουσίας σε έστω ένα από τα καίρια ζητήματα που έχει θέσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, όπως έχει χρέος να κάνει, όταν διαπιστώνει έλλειψη εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.