Α.Μπλίνκεν: «Θα δυσκολευόταν η Ρωσία στην Ουκρανία χωρίς κινεζική υποστήριξη»

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι μετέφερε στην Κίνα τις ανησυχίες του για την υποστήριξη που παρέχει στη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν πιο «δύσκολη» χωρίς την υποστήριξη του Πεκίνου.

«Θα ήταν πιο δύσκολο για τη Ρωσία να συνεχίσει την επίθεσή της εναντίον της Ουκρανίας χωρίς την υποστήριξη της Κίνας», είπε ο Μπλίνκεν στους δημοσιογράφους μετά τις συναντήσεις του με την ηγεσία του Πεκίνου.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη πως προειδοποίησε την Κίνα για τις «επικίνδυνες» ασκήσεις της κοντά στις Φιλιππίνες.

«Δήλωσα σαφώς πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να αποκλιμακώνουν τις εντάσεις, όμως οι δεσμεύσεις μας στον τομέα της άμυνας των Φιλιππίνων παραμένουν ακλόνητες», είπε ο Μπλίνκεν, διευκρινίζοντας ότι κατά τις συνομιλίες του με τους Κινέζους ηγέτες αναφέρθηκε στις «επικίνδυνες ενέργειες» του Πεκίνου στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Ο Άντονι Μπλίνκεν ζήτησε ακόμη από την Κίνα να εντείνει τις δικαστικές διώξεις σε σχέση με το λαθρεμπόριο φαιντανύλης, χαιρετίζοντας τα μέτρα που ελήφθησαν πρόσφατα με σκοπό τον περιορισμό των προμηθευτών αυτού του οπιούχου που ευθύνεται για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.