«ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ» Η ΓΑΛΛΙΑ: ΜΑΧΕΣ σώμα με σώμα, πλαστικές σφαίρες και τεράστιες καταστροφές

Με γαλλικά ΜΜΕ να υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση χτες ήταν ελαφρώς καλύτερη απ’ ότι τις περασμένες εβδομάδες, ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ διαμήνυσε ότι θα πρέπει να ξαναϋφανθεί η εθνική ενότητα στη χώρα.

Υπογράμμισε δε, ότι οι διαπραγματεύσεις με τους ειρηνικούς διαδηλωτές «θα πρέπει να συνεχιστούν».

«Κανένας φόρος δεν πρέπει θα θέτει σε κίνδυνο την εθνική ενότητα. Θα πρέπει τώρα να ξαναχτίσουμε αυτή την ενότητα μέσω του διαλόγου, να εργαστούμε για αυτή και να ενωθούμε» τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός, υποσχόμενος ότι ο Εμανουέλ Μακρόν σύντομα θα θέσει τις βάσεις για να διευκολυνθεί ο διάλογος αυτός.

Με τη σειρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Κριστόφ Καστανέρ, επαίνεσε την αστυνομία για την προσπάθειά της να περιορίσει τις αναταραχές στους δρόμους του Παρισιού.

Και ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε αργά το βράδυ του Σαββάτου την αστυνομία για το «θάρρος και τον επαγγελματισμό της».

Οι αναταραχές

Περίπου 125.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις πορείες το Σάββατο, όπως εκτιμά το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας. Στους δρόμους βγήκαν και 90.000 αστυνομικοί, 9.000 εκ των οποίων στο Παρίσι.

Για την επιχείρηση καταστολής επιστρατεύτηκαν και 12 θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας. Υπολογίζεται ότι 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, όπου καταγράφηκαν εικόνες χάους.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.