Ο χυδαίος αντεθνικός πόλεμος λάσπης κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και της πατρίδας μας

Αποκαλύπτουμε την ποιότητα των μισθοφόρων λάσπης και την κατεύθυνση των χυδαίων επιθέσεων κατά του Προκόπη Παυλόπουλου και κατά των συμφερόντων της Ελλάδας σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας. Ο εσωτερικός πόλεμος είναι πιο χυδαίος από αυτόν εκτός συνόρων…

Σύμφωνα με δημοσίευμα Παραπολιτικών στις αρχές Ιανουαρίου 2018 (έχει σημασία ποιο μέσο το λέει), ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Δημήτρης Καιρίδης εμφανίζεται ως μέρος της «Task Force» των επιφανών συμβούλων Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα εξωτερικής πολιτικής και όχι μόνο.

kairidis-prosynedrio-patriotismos-nd.jpg

Ο Δημήτρης Καιρίδης, δήλωνε κάπου στο 2011, πως «Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών, δεν είναι σημαντικότερος από ένα σωρό σκουπιδιών μπροστά στην πολυκατοικία μας». Και αυτή η αδιανόητη ατάκα ήταν σε συνέντευξη του ιδίου που φιλοξενούσε η εφημερίδα Utrinski Vesnik της FYROM. «Σύμφωνα με τον καθηγητή Δημήτρη Καιρίδη», έγραφε η ανταπόκριση της Μιρκίτσα Πόποβιτς, «οποιαδήποτε επέκταση των διαπραγματεύσεων, σε άλλα θέματα πλην του ονόματος, … οδηγεί σε αδιέξοδο». «Το πρόβλημα με το όνομα και η ιστορία, δεν πρέπει να επηρεάζουν τις πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών, τις ανταλλαγές και την ακαδημαϊκή συνεργασία μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας» δήλωνε ο σπουδαίος κ. Καιρίδης, από τη θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Αυτός ο ίδιος Καθηγητής, σύμβουλος πάντα του Κυριάκου Μητσοτάκη,  χτες στο Action24, ως μόνιμος πανελίστας / αναλυτής στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά, υποστήριξε πως οι θέσεις του Προκόπη Παυλόπουλου για τα εθνικά μας θέματα και κυρίως για την Τουρκία συγκρίνονται με αυτές των Τούρκων περί επεκτατισμού!!! Δηλαδή ο κύριος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, ως τουρίστας του Ελληνικού Έθνους, υποστήριξε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερεθίζει την Τούρκικη πλευρά και γενικότερα την Βαλκανική όταν μιλάει πατριωτικά για την Ελλάδα, τον πολιτισμό και την ιστορία της που πραγματικά δεν έχει σύνορα!

Έχει βέβαια σημασία να θυμίσουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ΔΕΝ ψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς τον ως ανίκανο πολιτικό και φυσικά για αυτό το αξίωμα, περιττό επίσης να αναφέρουμε τις πασίγνωστες υβριστικές και απαξιωτικές δηλώσεις του αντιπροέδρου του Άδωνι Γεωργιάδη για τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πάμε στην επόμενη λάσπη… την πιο φρέσκια, αυτή των νεοφιλελεύθερων γερακιών του liberal, συμφερόντων Μνημονίου.

liberal-lasph-se-pavlopoulo.jpg

Εμφανίζουν στο liberal το site ιδεολογίας και έκφρασης Σημίτη – Μητσοτάκη – Σαμαρά, τον Προκόπη Παυλόπουλο ως ένα γραφικό γεράκο, που ενώ θα πρέπει να κάθεται στη γωνίτσα του και να βλέπει τα εγγονάκια των Ελλήνων στις εθνικές επετείους, χώνει τη μύτη του στα της οικονομίας και στα εθνικά θέματα «τολμώντας» να αμφισβητήσει ορέξεις των δανειστών αλλά και των Τούρκων.

Αναδημοσιεύουμε μέρος του κατάπτυστου κείμενο που φανερώνει πως κάποιοι δουλεύουν για συμφέροντα ξένα με αυτά της μικρομεσαίας τάξης ή της προστασίας των συνόρων μας:

Ως πανεπιστημιακός μπορεί εν έτει 2013, στο βιβλίο του «Το δημόσιο δίκαιο στον αστερισμό της οικονομικής κρίσης», να παρουσιάζει το νεοφιλελευθερισμό ως Μινώταυρο της απορρύθμισης που αποστεώνει τους κανόνες του Δημοσίου Δικαίου και τον οποίο ο σύγχρονος θεσμικός Θησέας πρέπει να αντιμετωπίσει, αλλά ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα έπρεπε να αποφεύγει τις ιαχές «να εξοντώσουμε τον Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού».

Ο Πρόεδρος κατά τη διάρκεια των ομιλιών του έχει κάνει συχνές αναφορές στον ρόλο της Ε.Ε. και του ευρώ, ενώ έχει επιχειρήσει άμεση πολιτική παρέμβαση, εναρμονισμένος με τη δημιουργική φαντασία του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιπτώσεις του PSI. Απέδωσε στο PSI το τεράστιο «καταστροφικό πλήγμα» που έχουν υποστεί τα ασφαλιστικά ταμεία. Υποστήριξε, υποβιβάζοντας αδίκως την επιστημοσύνη του, ότι χωρίς το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατείχαν τα ταμεία, το ασφαλιστικό σύστημα θα μπορούσε να είναι βιώσιμο για πολλά χρόνια! Του «διέφυγε» ότι κακό μεν το PSI αλλά η ζημιά ήταν περί τα 15 δισ. – ποσό το οποίο εξισούται, και ενίοτε ήταν υποδεέστερο, από την επιδότηση που έκανε ετησίως το ελληνικό κράτος στα ταμεία.

Ο κ. Πρόεδρος φροντίζει αρθρώνοντας πολιτικό λόγο να πλέει με το κύμα της επικαιρότητας. Τότε ήταν τα κοινωνικά, ο Μινώταυρος και το PSI. Τώρα είναι τα εθνικά. Σε κάθε ομιλία του στέλνει «αυστηρό μήνυμα», όπως το χαρακτηρίζει η εύκολη δημοσιογραφία, προς τις γειτονικές χώρες.

Κατά την εδώ επίσκεψη π.χ. του Erdogan επεκτάθηκε σε ζητήματα που δεν τον αφορούσαν και σχολίασε, ως μη όφειλε, θέματα που ο τούρκος Πρόεδρος δεν έθεσε καν ενώπιόν του αλλά στον Παπαχελά! Έδωσε έτσι τη δυνατότητα στον έκπληκτο Erdogan να τα θέσει από το πλέον επίσημο βήμα, το ελληνικό Προεδρικό Μέγαρο! Ήταν πανωλεθρία – πολύ περισσότερο που στο τέλος παραδέχτηκε ότι δεν δύναται να απαντήσει καθότι δεν είναι εκτελεστικός Πρόεδρος. Τότε τι το ‘θελε;

[…]

Σημασία δεν έχει αν αυτά που λέει ο Πρόεδρος είναι σωστά. Σημασία έχει ότι δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να τα λέει. Παραβιάζει το συνταγματικό του ρόλο, παρεμβαίνει δημιουργώντας διπλωματικές εντάσεις και δυσχέρειες στην εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, ενώ προκαταλαμβάνει τις διπλωματικές της κινήσεις και λύσεις.

Η διαφορά τους όμως είναι ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη των επιλογών της και αυτή θα της την καταλογίσουν αύριο οι πολίτες, ο Πρόεδρος έχει το ανεύθυνο – εκ του Συντάγματος.

Με όλο τον σεβασμό στο θεσμό και την ειλικρινή συμπάθεια στο πρόσωπο, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσει. Πρόεδρος της Δημοκρατία εξελέγη, δεν χρίστηκε εθνάρχης.»

Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να υπενθυμίσουμε τις αναρίθμητες πιέσεις του ίδιου συστήματος που ζητά την παραίτηση του Προκόπη Παυλόπουλου για να πέσει ο Τσίπρας και να έρθει το σωτήριο δίδυμο: Αντώνης Σαμαράς Πρόεδρος Δημοκρατίας και Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός. Δηλαδή απαιτούν την πολιτική εκτροπή για να έρθουν από την πίσω πόρτα αυτοί που έφυγαν με εκλογές…

paraithsh-pavlopoulou-apo-samaroblogs.jpg

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.