Άγρια επίθεση σκύλων σε 9χρονο: Σοκάρουν οι γονείς – «Τα σκυλιά πετσόκοψαν το παιδί»

Ανάστατη είναι η πόλη των Σερρών για το σοβαρό περιστατικό – Τι λένε η Αστυνομία και ο ιδιοκτήτης των ζώων

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών ο 9χρονος μαθητής της Δ’ Δημοτικού, μετά από επίθεση που δέχτηκε από δυο μεγάλα σκυλιά, επιστρέφοντας το μεσημέρι στο σπίτι του από το σχολείο και το παιδί έζησε εφιαλτικές στιγμές, σύμφωνα με όσα είπαν οι γονείς του. «Τα σκυλιά πετσόκοψαν το παιδί, εγώ το γλίτωσα από τα δόντια τους», υπογράμμισε η μητέρα, «έχει πληγές σε όλο το σώμα και ουρλιάζει από τον πόνο», τόνισε ο πατέρας.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα τραύματα που έχει το παιδί θα τα κουβαλάει πλέον σε όλη τη ζωή του, όταν θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Οι γιατροί αναφέρουν ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και το ψυχικό τραύμα που έχει υποστεί…

Ο μαθητής, σύμφωνα με τη μητέρα του, έχει ξεφύγει τον κίνδυνο. Η κατάστασή του βέβαια θεωρείται κρίσιμη, γιατί σύμφωνα με τους γιατρούς έχει δαγκωματιές σε όλο του το κορμί, στη γάμπα και στο μηρό, ενώ τραύματα έχει υποστεί και στο κεφάλι.

«Έχει παντού πληγές, ουρλιάζει από τους πόντους»

«Ούρλιαζε από τα πόνο σήμερα, όταν του έκαναν αλλαγές στις γάζες. Έχει πληγές παντού από τα δαγκώματα», είπε ο πατέρας του παιδιού στο OPEN TV. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε πει μάλιστα, στον ιδιοκτήτη των ζώων να μην αφήνει τα σκυλιά ελεύθερα. Οι γονείς του μικρού παιδιού κινήθηκαν νομικά κατά του ιδιοκτήτη.

Σοκάρει η περιγραφή της μητέρας του 9χρονου

«Το παιδί μου επειδή τα είδε, γιατί είναι πολύ μεγαλόσωμα σκυλιά, κρύφτηκε στις καλαμιές και ο γιος του του λέει: “Μην κρύβεσαι”, λέει, “βγες, έλα να γνωρίσεις τα σκυλιά”. Και βγαίνει το παιδί μου και πάει να περπατήσει και του όρμησαν και αυτοί κάθονταν και έβλεπαν και δεν μπορούσαν να τραβήξουν τα σκυλιά», τόνισε η μητέρα του αγοριού στον «Alpha».

Στη συνέχεια, εξήγησε: «Πήγα εγώ και άνοιξα το στόμα του σκύλου για να βγάλω το πόδι του παιδιού μου. Το παιδί είναι πετσοκομμένο, πετσοκομμένο. Ούτε κεφάλι του έχουν αφήσει, ούτε πόδια, ούτε γάμπα, τίποτα δεν του έχουν αφήσει. Όχι γρατζουνιές, φαίνονται τα οστά».

Τι λέει η Αστυνομία για το περιστατικό

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 24χρονος γιος του 49χρονου ιδιοκτήτη, άνοιξε την πόρτα του κτήματος που έχουν, με αποτέλεσμα να βγουν έξω τα σκυλιά και να δαγκώσουν τον 9χρονο, που εκείνη την ώρα επέστρεφε από το σχολείο, στο αριστερό πόδι και στο κεφάλι.

Ο 24χρονος υποστήριξε ότι προσπάθησε να ηρεμήσει τα σκυλιά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και ότι δάγκωσαν και τον ίδιο. Η μητέρα του 9χρονου, η οποία άκουσε τα γαβγίσματα και βγήκε έξω, είπε ότι η ίδια και το παιδί χρειάστηκε να καταφύγουν σε σπίτι για να προστατευτούν. O ιδιοκτήτης και ο γιος του συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σκυλιά είχαν βιβλιάριο υγείας, ενώ παραγγέλθηκε κτηνιατρική εξέταση για λύσσα. Σε βάρος του ιδιοκτήτη επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα.

Τρομαγμένη είναι και η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου, όπως και οι γονείς που ενημερώθηκαν για το δυσάρεστο αυτό συμβάν και ζητούν επιτέλους να τηρούνται οι νόμοι και να προστατεύονται τα μικρά παιδιά. Όλοι εύχονται γρήγορα ο μικρός να γίνει καλά και να επιστρέψει στο σπίτι και στο σχολείο του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.