«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ AIDS»: Ο ΙΟΣ HIV ΔΕΝ είναι τρομακτικός, αλλά η άγνοια και ο στιγματισμός είναι

Οι φόβοι και οι ανησυχίες που κουβαλάμε ως γονείς,  είναι, ίσως, περισσότερες από αυτές που αντέχουμε. Οι κίνδυνοι μοιάζουν άπειροι και συχνά μένουμε άγρυπνοι τις νύχτες σκεπτόμενοι πώς θα προφυλάξουμε τα παιδιά μας από όλα αυτά που τα απειλούν.

Ένας από τους κινδύνους είναι και ο ιός του HIV, ο οποίος μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής. Κάποιοι ιοί, όπως αυτός της γρίπης, παραμένουν στο σώμα μόνο για μερικές μέρες. Αντίθετα, ο HIV δεν φεύγει ποτέ. Εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και εξασθενεί το ανοσοποιητικού σύστημα του ασθενούς. Η σκέψη πως το παιδί μας μπορεί να μολυνθεί από ένα τέτοιο μικρόβιο μπορεί να μας παραλύσει.  

Ωστόσο, τα πράγματα, πλέον, είναι πιο ευοίωνα. Ένας οροθετικός μπορεί να ζήσει κανονικά με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή η οποία «σταθεροποιεί» τον ιό και προλαμβάνει τα χειρότερα. Επίσης, το AIDS, το σύμπτωμα του ιού που οδηγεί μέχρι και στον θάνατο, είναι ένα θέμα για το οποίο υπάρχει επαρκής ενημέρωση ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τα παιδιά μας.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο mama365.gr

Πηγή: https://www.euro2day.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.