Ο Μητσοτάκης μπορεί να ζητήσει ακύρωση των Πρεσπών – Γιατί δεν το κάνει;

«Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι ίσως ένας από τους χειρότερους εχθρούς του ελληνικού έθνους. Είναι ένας στυγνός εκμεταλλευτής της Ελλάδας. Στην πιο δύσκολη κατάσταση με τα μνημόνια ζήτησε-απαίτησε την προδοτική ανταλλαγή. Θα σας βοηθήσουμε στα οικονομικά και θα μας δώσετε την Μακεδονία, φέρεται ότι είπε στον Τσίπρα κάπου εκεί το 2015».

Την άποψη αυτή περιφέρει στα κανάλια ο κ. Μητσοτάκης στις δύο τελευταίες συνεντεύξεις του στον Alpha και στον ΑΝΤ1 μεταφέροντας αναφορά που υπάρχει στο βιβλίο που έγραψαν Δενδρινού και Βαρβιτσιώτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προφανώς και τα θεωρεί όλα αυτά πολύ σοβαρά αλλιώς δεν θα τα διακινούσε.

Αν είναι πιστός και σοβαρός σε αυτά που λέει, τότε θα έπρεπε να το κάνει σημαία άμεσα να κινήσει γη και ουρανό και να αναζητήσει ευθύνες.

Να καταγγείλει δημοσίως την ΕΕ που κάνει τέτοια πράγματα από τη μία και από την άλλη να ξεκινήσει διαδικασία ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πώς; Μα όπως ακριβώς το έχει αναλύσει ο Α. Συρίγος, ο γνωστός πανεπιστημιακός, διεθνολόγος και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δικαιολογεί τη «στροφή» που έκανε στο Μακεδονικό, στο γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επικυρωμένη διεθνής σύμβαση και είναι εξαιρετικά δύσκολο να ακυρωθεί.

«ΌΧΙ» λέει ο κ. Συρίγος. Η Σύμβαση της Βιέννης που ορίζει τα θέματα των διεθνών συμφωνιών αναγνωρίζει ορισμένους λόγους που μπορεί να ακυρωθεί μια διεθνής συμφωνία όπως αυτή των Πρεσπών.

«Η Σύμβαση της Βιέννης ορίζει περιοριστικά τους όρους υπό τους οποίους επιτρέπεται η ακύρωση μιας συμφωνίας.

»Πρέπει να επικαλεσθούμε πλάνη, απάτη, δωροδοκία, εξαναγκασμό με απειλή ή χρήση βίας και άλλα ανάλογα κατά την υπογραφή της συμφωνίας…» γράφει ο Α. Συρίγος στην «Καθημερινή».

Δηλαδή, σύμφωνα με την ανάλυση του Α. Συρίγου μπορεί να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι άκυρη αν αποδειχθεί ότι έγινε συναλλαγή, δωροδοκία, εξαναγκασμός.

Μα όλα αυτά που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τι είναι; Η απόλυτη έννοια της δωροδοκίας.

Μάλιστα, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 είπε ότι, το γεγονός ότι κανείς δεν το έχει διαψεύδει σημαίνει ότι ισχύει.

Άρα, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Αφού θεωρεί ότι έχει αποδειχθεί η συναλλαγή-δωροδοκία στο Μακεδονικό δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο από το να απαιτήσει τουλάχιστον την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αλλιώς…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.