ΜΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ για δίπλωμα οδήγησης

Συντάκτης:  Χαρά Τζαναβάρα

Χωρίς την παρουσία του εκπαιδευτή, με κάμερες μέσα στο όχημα, που θα διασφαλίζουν διαφάνεια στη διαδικασία, θα γίνονται οι εξετάσεις για τη χορήγηση άδειας οδήγησης, με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Εχει ήδη ολοκληρωθεί η επεξεργασία του από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει η κατάθεσή του στη Βουλή.

Οι εξεταστές θα επιλέγονται με κλήρωση λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας, θα είναι δημόσιοι λειτουργοί και θα ασχολούνται αποκλειστικά σε αυτόν τον τομέα. Με αυτές τις αλλαγές, το υπουργείο στοχεύει να θέσει τέρμα στο «λάδωμα» για τη χορήγηση του διπλώματος οδήγησης.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τροπολογία που θα καλύπτει το νομοθετικό κενό για την ανανέωση των αδειών οδήγησης για άτομα που συμπλήρωσαν το 65ο έτος και δεν κατέθεσαν εγκαίρως τα δικαιολογητικά.

Το πρόβλημα, που ανέδειξε η «Εφ.Συν.», έχει ήδη τακτοποιηθεί με επείγουσα εγκύκλιο που εκδόθηκε στις 14/11 και υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, Θ. Βούρδα, με την οποία καλούνται οι υπηρεσίες Συγκοινωνιών σε όλες περιφέρειες της χώρας να προχωρούν χωρίς καθυστέρηση σε ανανέωση των αδειών οδήγησης και μετά την ημερομηνία λήξης τους.

Οπως γράψαμε, το πρόβλημα δημιουργήθηκε με την ψήφιση του νόμου 4568/2018, που άλλαζε το προηγούμενο καθεστώς και προσδιόριζε ότι «η ανανέωση κάθε κατηγορίας άδειας οδήγησης επιτρέπεται να γίνεται οποτεδήποτε πριν από την ημερομηνία λήξης της».

Με την εγκύκλιο εξασφαλίζεται η δυνατότητα ανανέωσης και των αδειών οδήγησης που έχουν ήδη λήξει και ορίζεται ως έναρξη της διοικητικής ισχύος αυτής η ημέρα κατάθεσης της αίτησης και των δικαιολογητικών ανανέωσης.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.