Στο Καστελλόριζο Δένδιας – Χούπης κι οι Τούρκοι «βράζουν» με την «Γαλάζια Πατρίδα»

Ανάσταση στο Καστελλόριζο, στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης θα κάνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Δημήτριο Χούπη, ενώ στην Τουρκία «βράζουν» τα ΜΜΕ επικαλούμενα το ανυπόστατο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

του Χρήστου Μαζανίτη

«Ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μεγίστης, όπου θα επισκεφθεί φυλάκια της περιοχής ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη» όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα παραστεί το Μ. Σάββατο στην Ακολουθία της Αναστάσεως στον ΙΝ Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης στο Καστελλόριζο και θα επισκεφτεί την Κυριακή του Πάσχα την πυραυλάκατο – ΤΠΚ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ, στον λιμένα της Μεγίστης. Εν συνεχεία, θα συμμετάσχει με τους αξιωματικούς και τους οπλίτες στο Πασχαλινό Γεύμα, στο στρατόπεδο της ΔΑΝ Μεγίστης.

Η επίσκεψη στο Καστελλόριζο του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ έρχεται μόλις 48 ώρες μετά την περιοδεία τους σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, εκεί όπου χτυπά δυνατά η καρδιά του ελληνισμού και που η Τουρκία επιχειρεί να γκριζάρει μέσω του ανυπόστατου δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Η επίσκεψη του υπουργού σε Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνο, Ψέριμο, Πάτμο και Λειψούς προκάλεσε την οργή των τουρκικών ΜΜΕ που την εξέλαβαν ως απόπειρα τορπιλισμού της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα και την συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαΐου.

«Ήρθαμε για να τους ευχηθούμε σ’ αυτά τα ακραία Φυλάκια, Καλή Ανάσταση, να τους διαβεβαιώσουμε ότι η Πατρίδα στέκεται δίπλα στις ακριτικές περιοχές και να υπογραμμίσουμε το μήνυμα ότι η ελληνική παρουσία στο Ανατολικό Αιγαίο έχει παρελθόν, έχει παρόν και έχει, βέβαια, μέλλον, ένα λαμπρό μέλλον» είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο υπουργός από την Καλόλιμνο με φόντο τα Ίμια, τη στιγμή που στην Τουρκία αποφασιζόταν η εισαγωγή του παράνομου και επεκτατικού δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας» στην διδακτέα ύλη των σχολείων.

«Από τη μία πλευρά, βήματα εξομάλυνσης και από την άλλη προκλήσεις στα νησιά. Ο Έλληνας ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας εξακολουθεί να κάνει βήματα που επισκιάζουν τη θετική διαδικασία μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας. Ο Έλληνας ΥΕΘΑ, ο οποίος την πρώτη μέρα του νέου έτους είχε επισκεφθεί το νησί της Λήμνου, που έχει αποστρατικοποιημένο καθεστώς, αυτή τη φορά εμφανίστηκε στο Αγαθονήσι που αποτελεί νησί των Δωδεκανήσων. Προσθέτοντας μια ακόμα νέα κίνηση στις προκλητικές του ενέργειες απέναντι στην Τουρκία, ο Δένδιας επισκέφθηκε το νησί μαζί με τους διοικητές του» ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο A-Haber παραθέτοντας και τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, όπου αναφερόμενος στην Τουρκία, είπε ότι «δεν είμαστε Λουξεμβούργο και ότι δεν είναι όλοι οι γείτονές μας φίλοι».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.