Άγιο Φως: Πώς θα μεταφερθεί σε ολόκληρη τη χώρα – Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας λόγω του πολέμου

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου 4/5 θα φτάσει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας μαζί του το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα.

Συγκεκριμένα, το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» γύρω στις 19:30 το απόγευμα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε 9 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας αεροπορικώς. Στην Αττική θα μοιραστεί από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.

Σημειώνεται ότι λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στο Ισραήλ με τον πόλεμο στη Γάζα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα θα γίνει με τη μέγιστη προσοχή και τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ αυξημένα. Εξάλλου, πριν από μερικές ημέρες, ελήφθη η απόφαση από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο αριθμός των πιστών, που επιτρέπεται να βρίσκονται στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο του Ναού της Αναστάσεως για την Τελετή του Αγίου Φωτός, να μην υπερβαίνει τα 4.200 άτομα. Η απόφαση ήταν προϊόν σχετικής γνωμάτευσης των αρχιτεκτόνων προς την τουριστική αστυνομία.

Τo Μεγάλο Σάββατο, 4 Μαΐου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Το Άγιο Φως θα παραλάβει ο Υφυπουργός από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο θα έχει συνάντηση.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στη χώρα μας με κυβερνητικό αεροσκάφος στο οποίο θα επιβαίνουν εκτός από τον κ. Κώτσηρα, που είναι υπεύθυνος για την αποστολή, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου. Στο αεροσκάφος θα επιβαίνουν επίσης και ορισμένοι βουλευτές, αλλά και αστυνομικοί για ευνόητους λόγους. Ωστόσο, δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 15 άτομα συνολικά, η αποστολή που θα συνοδεύσει το Άγιο Φως.

Το πρόγραμμα των προγραμματισμένων και έκτακτων πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air, το Μεγάλο Σάββατο, για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός.

 

Σε επτά προορισμούς της ελληνικής επικράτειας θα μεταφέρει το Άγιο Φως, που θα φτάσει με αεροσκάφος της ελληνικής κυβέρνησης από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα, η SKY express.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, για άλλη μία χρονιά η SKY express, πιστή στις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, «θα μεταφέρει το Άγιο Φως, της ελπίδας και της αγάπης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, τη Ρόδο, τη Μύκονο, τη Μυτιλήνη, τη Σαντορίνη, τη Χίο και τα Κύθηρα», «έχοντας θέσει και φέτος τους ανθρώπους, αλλά και τα ολοκαίνουργια αεροσκάφη της στη διάθεση της ελληνικής Πολιτείας».

«Η SKY express διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, το πλήρωμα της εταιρείας, το Μεγάλο Σάββατο στις πτήσεις, που θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό προς τη χώρα, με σεβασμό στις παραδόσεις του Πάσχα θα καλωσορίσει τους επιβάτες προσφέροντάς τους πασχαλινές λαμπάδες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου με το πρόγραμμα των δρομολογίων να διαμορφώνεται ως εξής:

  • Αθήνα – Ηράκλειο (GQ216) : Αναχώρηση 20:55- Άφιξη 21:45
  • Αθήνα – Ρόδος (GQ284) : Αναχώρηση 20:20 – Άφιξη 21:20
  • Αθήνα – Μύκονος (GQ234) : Αναχώρηση 20:35 – Άφιξη 21:20
  • Αθήνα – Μυτιλήνη (GQ304) : Αναχώρηση 20:15 – Άφιξη 21:20
  • Αθήνα – Σαντορίνη (GQ356) : Αναχώρηση 20:20- Άφιξη 21:15
  • Αθήνα – Χίος (GQ244) : Αναχώρηση 20:35 – Άφιξη 21:25
  • Αθήνα – Κύθηρα (GQ440) : Αναχώρηση 21:00 – Άφιξη 21:50

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.