Η κυβέρνηση σχεδιάζει ολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη: «Τελειώνει» τη Βόρεια Ελλάδα

Συνεχίζεται η «κρουσματολογία» στη Θεσσαλονίκη με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει σήμερα 449 κρούσματα και σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλλει ολοκληρωτικό lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείσιμο σχεδόν όλων των μαγαζιών.

Όπως όλοι αναλαμβανόμαστε ένα ολοκληρωτικό lockdown στη Θεσσαλονίκη η οποία  βρίσκεται στο «κόκκινο» από σήμερα το πρωί και ισχύουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν ορισθεί, θα σημαίνει το «τέλος» της Βορείου Ελλάδας αφού σχεδόν όλες οι περιφέρεις της περιοχής εξαρτώνται οικονομικά έμμεσα η άμεσα από την συμπρωτεύουσα.

Μάλιστα σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας, η οποία ήταν προάγγελος του ολικού lockdown στην πόλη δήλωσε πως στη Θεσσαλονίκη μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο «έκτακτης ανάγκης».

Σύμφωνα με το σχέδιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Ο κ. Κικίλιας έχει καλέσει για να ενημερώσει τους αρμόδιους τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και ώρα 14:00, στο υπουργείο Υγείας.

Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε σήμερα ότι «στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι άσχημα, στην Αθήνα τα πράγματα είναι προβληματικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται διευρυμένο σχέδιο αεροδιακομιδών από τη Θεσσαλονίκη προς άλλες περιοχές με διαθέσιμες ΜΕΘ.

Επίσης, σε μια ύστατη προσπάθεια να καρποφορήσουν οι προκηρύξεις για ιατρικό προσωπικό στις ΜΕΘ, εξετάζovται από το υπουργείο Υγείας τρόποι να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς, εντατικολογους, πνευμονολογίας, αναισθησιολογους.

Το πρόβλημα της στελέχωσης των ΜΕΘ είναι χρόνιο, ωστόσο στην παρούσα συγκυρία αναδεικνύεται δραματικά. Είναι ενδεικτικό ότι στο Σωτηρία, από τις 50 κλίνες ΜΕΘ που αναπτύχθηκαν με δωρεά της Βουλής, λειτουργούν σε πρώτη φάση οι 12, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό. Έχει εκδοθεί η σχετική προκήρυξη, αλλά όπως και σε προηγούμενες, η ανταπόκριση είναι χαμηλή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.