Fake News πανηγυρισμοί του Αδωνι Γεωργιάδη για το αχρείαστο QE ! Σε λίγο θα πει «ο κορονοϊός ήταν ευτυχία για τον τόπο» [VIDEO]

Κορονοϊός παραπληροφόρηση: Είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θετικά, δεν χωράει καμία αμφιβολία. Αλλά είναι αρκετά; Πάντως από την σωστή απόφαση της οικονομικής βοήθειας για στηριχθεί η οικονομία της χώρας και οι πολίτες από αυτή την νέα ανθρωπιστική κρίση, μέχρι τους έξαλλους πανυγηρισμούς κάποιων μελών της κυβέρνησης η απόσταση είναι τεράστια, πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο διάγγελμα του ήταν απόλυτα προσγειωμένος και κράτησε ορθώς, πολύ χαμηλούς τόνους.

Εχθές για παράδειγμα ο υπουργός οικονομικών κ.Σταϊκούρας ήταν ευτυχής για την απόφαση της ΕΚΤ, όπως κι όλοι οι Ελληνες, αλλά για τους λάθος λόγους. Όπως δήλωσε χθες, αφήνοντας και αιχμές προς την αξιωματική αντιπολίτευση, την στιγμή που υπάρχει ομόνοια σε αυτή την κρίση,  «Είναι όμως ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας, με την ξεχωριστή αναφορά που γίνεται σε αυτήν. Πλέον τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου είναι αποδεκτοί για το νέο πρόγραμμα τίτλοι. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά από το 2015, όταν και ξεκίνησε η ποσοτική χαλάρωση, το περίφημο QE, στην οποία η χώρα μας – με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης – ουδέποτε συμμετείχε.» Το ίδιο επανέλαβε και ο υπουργός ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης σήμερα στον ΑΝΤ1 δήλωσε και υπερήφανος για τον ίδιο λόγο.

Είναι όμως ποσοτική χαλάρωση που δεν γινόταν » – με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης –»; Και να θυμίσουμε και κάτι άλλο. Αν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε πάρει την προηγούμενη ποσοτική χαλάρωση, αυτή τη στιγμή δεν θα είχε η σημερινή κυβέρνηση να ξοδέψει το «μαξιλάρι» των 37 δις που άφησε στα Ταμεία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ποια είναι η αλήθεια

Διαχείριση καταστροφής είναι. Αυτής της πρωτοφανούς καραντίνας, η οποία για την προστασία της υγείας του πληθυσμού σταμάτησε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλη την χώρα. Δηλαδή μόνο επιτυχία δεν είναι. Ούτε αγορές των ομολόγων της χρειαζόταν η Ελλάδα από την ΕΚΤ, ούτε τίποτε απ’όλα αυτά, αν δεν υπήρχε η παγκόσμια πανδημία.

Οπως έγραψε κι ο κ.Νίκος Χρυσολοράς (Bureau Chief in Brussels Bloomberg) στο twitter Η Ελλάδα δεν μπήκε στο QE. Μπήκε στο προσωρινό πρόγραμμα της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση μιας φονικής πανδημίας η οποία θα προκαλέσει πρωτοφανή ύφεση -και στην Ελλάδα. Για τον ίδιο λόγο πετάγονται στον κάλαθο και οι δημοσιονομικοί στόχοι. Διαχείριση καταστροφής είναι, όχι επιτυχία. Ούτε αγορές των ομολόγων της χρειαζόταν η Ελλάδα από την ΕΚΤ, ούτε τίποτε απ’όλα αυτά, αν δεν μας είχε βρει το κακό. Τα πράγματα πήγαιναν καλά και το κόστος δανεισμού της χώρας είχε ήδη σχεδόν μηδενιστεί.Φυσικά & δεν υποστηρίζω ότι είναι άνευ σημασίας εξέλιξη ότι μπήκε στο PEPP η Ελλάδα & αποκλιμακώνεται το κόστος δανεισμού της. Είπα ότι το QE ήταν δευτερεύον θέμα, επειδή τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλά. Το ότι μας χρειάστηκε το PEPP είναι αιτία προβληματισμού για όσα έρχονται»

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.