Η Ιταλία ξεπέρασε την Κίνα, 3.405 οι νεκροί…

Ο αριθμός των θυμάτων στην Ιταλία ξεπέρασε εκείνους της Κίνας: 3.405 θάνατοι, με αύξηση 427 νεκρών σε σύγκριση με την Τετάρτη. Στην Κίνα τα μέχρι τώρα καταγεγραμμένα θύματα είναι 3.245.

Από τους 33.190 ασθενείς συνολικά (σε σύγκριση με τους 28.710 χθες), 15.757 νοσηλεύθηκαν με συμπτώματα και 14.935 είναι εκείνοι που βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι.

Μέχρι σήμερα στην Ιταλία υπάρχουν 300 παιδιά με κοροναϊό, αλλά «δεν υπάρχουν θύματα ή σοβαρές περιπτώσεις», ανέφερε ο επικεφαλής του παιδιατρικού συλλόγου.

Την ίδια στιγμή, πέντε γιατροί ακόμα πέθαναν από τον νέο κοροναϊό στη Λομβαρδία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του κλάδου στους 13.

«Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα νοσοκόμες και γιατρούς, καθώς και αναπνευστήρες και εξοπλισμό ατομικής προστασίας». Αυτή είναι η έκκληση στα αγγλικά, που απευθύνεται και στο εξωτερικό, από τον Stefano Fagiuoli, διευθυντή του Ιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου Papa Giovanni XXIII στο Μπέργκαμο, το οποίο είναι «σε πλήρη κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για τον κοροναϊό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.