Στην Γερμανία οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι

Οι πλούσιοι της Γερμανίας γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί της φτωχότεροι, σύμφωνα με μια κυβερνητική έκθεση το περιεχόμενο της οποίας περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και αμαυρώνει τη διεθνή δημόσια εικόνα μιας πλούσιας χώρας όπου υπάρχει ισότητα στην πρόσβαση σε καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και θέσεις απασχόλησης είναι διαθέσιμες σχεδόν στους πάντες.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, από το 1995 ως το 2015 το 40% του εργατικού δυναμικού με τις χαμηλότερες αμοιβές είδε το ακαθάριστο ωρομίσθιό του να μειώνεται από 4 ως 7% σε πραγματικές τιμές. Όμως το 60% που έχει υψηλότερες αμοιβές είδε πραγματικές αυξήσεις από 1 ως 10% την ίδια περίοδο.

Η έκθεση, την οποία εκπόνησε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χρειάζεται την έγκριση των υπολοίπων υπουργείων πριν από την επίσημη δημοσιοποίησή της.

Οι πρόσφυγες ?η Γερμανία υποδέχθηκε 890.000 το 2015? έχουν συμπεριληφθεί στην έκθεση και το υπουργείο αναφέρει πως πιστεύει ότι συνέβαλαν στην αύξηση του ποσοστού της φτώχειας. Το υπουργείο προσθέτει όμως ότι δεν είναι σε θέση να ποσοτικοποιήσει τις επιπτώσεις που έχει η άφιξη προσφύγων στη φτώχεια καθώς τα δεδομένα είναι ανεπαρκή.

Αντίθετα, ήταν σε θέση να τεκμηριώσει πως η μαζική έλευση προσφύγων αύξησε τον αριθμό των ανθρώπων που ζητούν επαγγελματική κατάρτιση, κάτι καλό για μια οικονομία η οποία υφίσταται ελλείψεις εργατικού δυναμικού στους περισσότερους, αν όχι σε όλους τους κλάδους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.