Τι «θυσιάζει» ο Τσακαλώτος για την επιστροφή των δανειστών

Με την ελπίδα να βγει «λευκός καπνός» από το Brussels Group, συνεχίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που αγωνίζεται… εκτός έδρας, για να επιστρέψουν οι δανειστές στην Αθήνα.
Επίσημη ενημέρωση ακόμα δεν υπάρχει, την ίδια στιγμή που διαρροές της κυβέρνησης, αφήνουν να εννοηθεί πως υπάρχει ένα κλίμα προσέγγισης, με την πιθανότητα να παραταθούν οι διαπραγματεύσεις κατά μια μέρα.
Στην κυβέρνηση επικρατεί σκεπτικισμός, καθώς η κατάσταση της οικονομίας διαρκώς χειροτερεύει και η καθυστέρηση κοστίζει, και δεν αισθάνονται σίγουροι πως και εάν αποδεχθούν όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, θα επιστρέψει η Τρόικα στην Αθήνα.
Η ημερομηνία της 7ης Απριλίου που είχε τεθεί σαν στόχος από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για να κλείσει η αξιολόγηση, δείχνει να μην επιτυγχάνεται, και ακολουθεί το Πάσχα, όπου αναμένεται να ζήσουμε και την παραφιλολογία του 2016. Ήρεμα πράγματα δηλαδή…
Μέχρι την 22α Μαΐου, όπου και συζητείται πως θα είναι η ημέρα που θα κλείσει η αξιολόγηση.
Επί της ουσίας, μέσα στις επόμενες ώρες θα πρέπει να ξεκαθαρίσει :
-Αν το ΔΝΤ θα θέσει τελεσίγραφο με τις απαιτήσεις του στην ομάδα Τσακαλώτου, για μείωση αφορολογήτου στα 6.000-7.000 ευρώ, μείωση – «μαχαίρι» στις συντάξεις και απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων. Δευτερευόντως οι Ευρωπαίοι θέτουν και πώληση μονάδων της ΔΕΗ.
-Αν οι δεσμεύσεις Τσακαλώτου τους αρκούν, ή οι δανειστές θα επιμείνουν να ζητούν να προσυπογράψει την τελική συμφωνία και η αντιπολίτευση. Κάτι ανάλογο είχε ζητηθεί και το 2011 και το 2012, ξανά από τη Νέα Δημοκρατία, με κατάληξη το 2ο Μνημόνιο και εν τέλει εκλογές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.