Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 280 μαθητές από σχολείο

Πάνοπλοι άντρες εισέβαλαν σε σχολείο στη Νιγηρία και απήγαγαν 280 μαθητές. Οι ένοπλοι εισέβαλαν σε σχολείο της πόλης Κουρίγκα, στον Βορρά, την Πέμπτη και απήγαγαν τους 280 μαθητές, όπως είπαν οι δάσκαλοι.

Τα παιδιά είναι όλα ηλικίας από 8 έως 15 ετών, αγόρια και κορίτσια και μαζί τους οι άντρες πήραν και έναν δάσκαλο. Το περιστατικό καταγράφεται ως η μεγαλύτερη μαζική απαγωγή παιδιών στη Νιγηρία από το 2021. Η αστυνομία στην αρμόδια πολιτεία της Νιγηρίας, αρνείται προς το παρόν να σχολιάσει το γεγονός.

Η ένοπλη τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ συνηθίζει αυτή την πρακτική των απαγωγών παιδιών, τα οποία συνήθως απελευθερώνονται, αφού καταβληθούν λύτρα.

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τις αρχές της χώρας να δράσουν προκειμένου να διασωθούν οι μαθητές, ενώ απελπισμένες εκκλήσεις κάνουν και οι γονείς. «Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, περιμένουμε κι ελπίζουμε στον Θεό. Είναι τα δύο μου παιδιά που έχουν πάρει», δήλωσε η Φατίμα Ουσμάν στο πρακτορείο Reuters. Άλλος γονιός ανέφερε πως χωρικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την αρπαγή των παιδιών, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Ο ίδιος ανέφερε πως 17 από τα παιδιά που απήχθησαν είναι δικά του παιδιά και δήλωσε στεναχωρημένος που η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την περιοχή.

Οι μαζικές απαγωγές παιδιών στη Νιγηρία έχουν αποκτήσει χαρακτήρα «επιδημίας», ειδικά στα βόρεια της χώρας. Εκτιμάται πως χιλιάδες παιδιά έχουν αφήσει το σχολείο λόγω αυτών των γεγονότων. Η πιο πρόσφατη απαγωγή παιδιών από σχολείο ήταν τον Ιούλιο του 2021, όταν ένοπλοι πραγματοποίησαν επιδρομή σε σχολείο και απήγαγαν πάνω από 150 παιδιά. Τελικά, τα παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα, αφού καταβλήθηκαν λίτρα από τους γονείς τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.