Μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων στην Αίγυπτο ετοιμάζει ο Νετανιάχου

Πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι πρόκειται να μετεγκατασταθούν στην Αίγυπτο. Ήδη ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν δείξει, μια τεράστια έκταση, την οποία ετοιμάζουν οι Αιγύπτιοι, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί οι Παλαιστίνιοι, τους οποίους ωθεί το Ισραήλ εκτός Γάζας. Το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει, ότι ο στρατός του θα εξαπολύσει επίθεση στην Ράφα, εάν δεν έχουν απελευθερωθεί οι όμηροί του, μέχρι να αρχίσει το Ραμαζάνι, στις 10 Μαρτίου. Ο Μπένι Γκαντς, μέλος της κυβέρνησης του Ισραήλ και άλλοτε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού του Ισραήλ, δήλωσε ευθέως ότι, «Αν ως το Ραμαζάνι, οι όμηροι δεν είναι σπίτι, οι μάχες θα συνεχιστούν παντού, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Ράφας».

Μπορεί στις 7 Οκτωβρίου του 2023, η Χαμάς να εξαπέλυσε επίθεση στο Νότιο Ισραήλ, όπου απήχθηκαν  περίπου 250 άνθρωποι και μέχρι σήμερα να κρατούνται οι 130, ωστόσο οι χερσαίες επιχειρήσεις αντιποίνων του Ισραήλ και οι ασταμάτητοι βομβαρδισμοί, που έχουν μετατρέψει την Γάζα σε ερείπια, έχουν στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 29.000 ανθρώπους, που στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες και παιδιά.

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για παύση των βομβαρδισμών και μη επίθεση στην Ράφα, ο Νετανιάχου δηλώνει ανένδοτος,  λέγοντας ότι «Οποιοσδήποτε θέλει να μας εμποδίσει να διεξάγουμε επιχείρηση στην Ράφα, μας λέει στην πραγματικότητα να χάσουμε τον πόλεμο. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στην απαίτηση αυτή».

Ο Νετανιάχου βέβαια στην πραγματικότητα, όχι μόνο θέλει να κερδίσει τον πόλεμο κατά της Χαμάς, αλλά και να αδειάσει την Γάζα από όλους τους Παλαιστίνιους. Γιατί, τι άλλο σημαίνουν οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του, πως «Η αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους, μετά την σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, θα συνιστούσε πελώρια ανταμοιβή της τρομοκρατίας».

Ούτε εξ άλλου είναι τυχαίο το τελεσίγραφο Νετανιάχου, με την ημερομηνία για τις 10 Μαρτίου. Πριν από 76 χρόνια, δηλαδή στις 10 Μαρτίου του 1948, εγκρίθηκε από το Ισραήλ το περίφημο «Plan Dalet», που καθόριζε από ποιες παλαιστινιακές πόλεις και κωμοπόλεις, θα εκδιωχθούν οι Παλαιστίνιοι κάτοικοί τους. Τα ¾ του συνόλου  των Παλαιστινίων, περίπου 750.000 άνθρωποι, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και έγιναν πρόσφυγες, κατά την διάρκεια της ίδρυσης του Ισραήλ. Περισσότερες από 400 παλαιστινιακές πόλεις και χωριά καταστράφηκαν ή ξανακατοικήθηκαν, από μη Παλαιστινιακό πληθυσμό.

Ήδη ο Νετανιάχου, έχει αυξήσει τις αεροπορικές επιδρομές στην Ράφα, με δεκάδες νεκρούς, ενώ μια επίθεση εδάφους, θα μπορούσε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή. Επομένως είναι θέμα χρόνου, καθώς η απόγνωση και ο φόβος των Παλαιστινίων αυξάνεται, ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού της Γάζας, να περάσει  τα Αιγυπτιακά σύνορα. Αυτός είναι ο τρόπος, με τον οποίο ο Νετανιάχου, σκοπεύει να καταλάβει και να ενσωματώσει στο Ισραήλ, όλη την γη των Παλαιστινίων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.