Η απαγόρευση Μπλινκεν στους υπαλλήλους του υπουργείου του: Οχι στις λέξεις μητέρα – πατέρας και την διάκριση των φύλων!

«O tempora o mores» (Ω καιροί, ω ήθη) είναι η παροιμιώδης φράση του Κικέρωνα, που απεικονίζει τα σημεία των καιρών, και την πολιτική και ηθική ορθότητα. Εντούτοις, στις Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται πως έχει χαθεί το μέτρο!

Ο Άντονι Μπλίνκεν απαγόρευσε από τους υπαλλήλους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να χρησιμοποιούν όρους όπως «μητέρα», «πατέρας» και «manpower» (ανθρώπινο δυναμικό στα ελληνικά, που περιλαμβάνει την λέξη man=άνδρας). Σε εσωτερικό έγγραφο, σύμφωνα με την New York Post, o επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι το φύλο είναι κοινωνική κατασκευή και «ο ταυτοτικός καθορισμός για κάθε άτομο θα μπορούσε να μην ανταποκρίνεται στο φύλο με το οποίο γεννήθηκε».

Το εσωτερικό memo, το οποίο διαμοιράστηκε με αυστηρές οδηγίες που αντικατοπτρίζουν τους νεοτερισμούς της κυβέρνησης Μπάιντεν που έχει αλλάξει… πίστα, επιβάλλει την χρήση «ουδέτερης γλώσσας αναφορικά με την διάκριση των φύλων» και «σεβασμό προς αποφυγήν παρεξηγήσεων».

Με άλλα λόγια, στις ΗΠΑ είναι αιτία παρεξήγησης να λες μαμά και μπαμπά ή άνδρας και γυναίκα. Ξέχασαν πως «Μέτρον άριστον» και την διαχρονική φράση του Κλεόβουλου του Λίνδιου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.