Λ.Δ.Κογκό:Δεκάδες νεκροί σε ναυάγιο στον ποταμό Κονγκό

Ενα τρομερό ατύχημα συνέβη στον ποταμό Κονγκό στα δυτικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί άλλοι αγνοούνται μετά από σύγκρουση δύο σκαφών την Κυριακή.

Το περιστατικό βύθισε την περιοχή σε πένθος και φόβο, προκαλώντας έντονη συγκίνηση στους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Eliezer Ntambwe, τα δύο σκάφη, φορτωμένα με επιβάτες και εμπορεύματα, συγκρούστηκαν βίαια την Κυριακή ανατολικά της πρωτεύουσας του Κονγκό, Κινσάσα. Ενώ οργανώνονταν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οι αρχές προσπαθούσαν να κατανοήσουν τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος, η τοπική κοινωνία αντιμετώπισε αβοήθητη μια τραγική σκηνή από την ακτή.

Τραγικές εικόνες που τραβήχτηκαν από την ακτή καταδεικνύουν το μέγεθος της τραγωδίας, δείχνοντας ανθρώπους στο νερό καθώς μικρές βάρκες σπεύδουν προς το μέρος τους για να τους βοηθήσουν. Σε αυτό το στάδιο, παραμένει ασαφές πόσοι άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα μανιασμένα νερά του ποταμού Κονγκό.

Τα ναυτικά ατυχήματα, συχνά θανατηφόρα, είναι δυστυχώς συχνά στο Κονγκό, λόγω της υπερφόρτωσης των ξύλινων σκαφών και της ελλιπούς εφαρμογής των ναυτικών κανόνων. Σε αυτή τη χώρα όπου τα ποτάμια είναι ζωτικής σημασίας για τις μεταφορές, ενώ οι οδικές υποδομές είναι περιορισμένες, οι άτυποι φορείς διαχειρίζονται το μεγαλύτερο μέρος της ποτάμιας κυκλοφορίας.

Τον Ιανουάριο, μια παρόμοια τραγωδία έπληξε το ανατολικό Κονγκό, όπου οι περισσότεροι από τους 50 επιβάτες ενός ξύλινου σκάφους έχασαν τη ζωή τους όταν αυτό αναποδογύρισε σε μια λίμνη της περιοχής.

Καθώς η χώρα θρηνεί τα θύματά της και οι οικογένειες των πενθούντων περιμένουν νέα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα που αγνοούνται, αυτό το πολλοστή ατύχημα χρησιμεύει ως υπενθύμιση της επείγουσας ανάγκης ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στις πλωτές οδούς του Κονγκό και της ανάγκης για ταχεία αντίδραση για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών. τραγωδίες στο μέλλον .

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.