LIVE- Προεδρικές εκλογές στη Λ.Δ.Κογκό: Νίκη του Félix Tshisekedi με 73,34% των ψήφων (προσωρινά αποτελέσματα)

Δεν υπήρχε σασπένς, δεδομένων των τάσεων που δημοσίευσε η Céni, για περισσότερο από μια εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψε το εκλογικό κέντρο αυτό το απόγευμα της Κυριακής, το χάσμα είναι σημαντικό μεταξύ του Félix Tshisekedi και των άμεσων διώξεων του. Ο Moïse Katumbi βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 18%, ή περισσότερες από 3.200.000 ψήφους.

Ο πρώην κυβερνήτης έπαιξε ιδιαίτερα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, την περιοχή καταγωγής του, και βρέθηκε στην κορυφή σε πέντε από τις είκοσι έξι επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων των Lualaba, Haut-Lomami, Tanganyika και Haut-Katanga. Η επαρχία της Μανιέμας έχει επίσης την εμπιστοσύνη της σε αυτόν.

Ο Μάρτιν Φαγιούλου, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις προεδρικές εκλογές του 2018, αυτή τη φορά βρίσκεται στην τρίτη θέση με μόλις 960.400 ψήφους, χωρίς να ξεπεράσει το συμβολικό όριο του ενός εκατομμυρίου ψηφοφόρων. Τα αποτελέσματα του Céni δείχνουν ότι έρχεται πρώτο μόνο στην επαρχία Kwilu.

Μία από τις εκπλήξεις αυτών των εκλογών είναι η απόδοση του πρώην πρωθυπουργού, Adolphe Muzito, ο οποίος συγκέντρωσε συνολικά περισσότερες από 200.000 ψήφους, εξασφαλίζοντάς του την τέταρτη θέση με 1,1% των ψήφων.

Όσον αφορά τον νομπελίστα Ειρήνης Denis Mukwege, τα αποτελέσματά του ήταν πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες των υποστηρικτών του, με μόλις 39.000 ψήφους.

Οι Moïse Katumbi, Martin Fayulu, Denis Mukwege καθώς και έξι άλλοι υποψήφιοι αρνούνται να αναγνωρίσουν αυτά τα αποτελέσματα και ζητούν την αναδιοργάνωση των εκλογών, αποκλείοντας ακόμη και την πιθανότητα παραπομπής του θέματος στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.