ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ Λ.Δ.ΚΟΓΚΟ:Στη Μπούνια, στα ανατολικά της χώρας, οι ψηφοφόροι απογοητευμένοι που δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν

Στη Μπούνια, η γειτονιά Μουτζιπέλα συγκλονίστηκε από βία χθες από εκτοπισμένους ανθρώπους που απογοητεύτηκαν επειδή δεν μπορούσαν να ψηφίσουν. Ένα εκλογικό κέντρο λεηλατήθηκε και άλλα τρία έμειναν κλειστά για μεγάλο μέρος της ημέρας, όπως αναφέρει το RFI.

Μπροστά από το αρρεναγωγείο της γειτονιάς σήμερα το πρωί της Πέμπτης, αρκετές δεκάδες ψηφοφόροι περίμεναν ήρεμα. Από νωρίς σήμερα το πρωί, ο Άλφρεντ περίμενε να δει το εκλογικό του κέντρο να ανοίγει τις πόρτες του: «Ήρθα εδώ, βρήκα την πόρτα κλειστή, δεν υπάρχει πρόσβαση μέσα, δεν ξέρω τι συμβαίνει μέσα, αλλά ξαφνικά διαπιστώσαμε ότι η η πόρτα είναι φραγμένη. Ωστόσο, μας είπαν ότι θα έχουμε πρόσβαση σε αυτό σήμερα. Λοιπόν, καθώς είναι καθήκον μου, νιώθω άβολα. »

Ήρθε και η Ρουθ τα ξημερώματα. Είναι εκτοπισμένη από την επικράτεια του Djugu και αισθάνεται έξω από αυτές τις εκλογές: «Εμείς, οι εκτοπισμένοι, δεν ψηφίσαμε. Μας χειραγωγήθηκαν, δεν προλάβαμε να ψηφίσουμε, γι’ αυτό είμαστε εδώ και περιμένουμε, μήπως ψηφίσουμε ή όχι. Είμαι εδώ από το πρωί, μέχρι τώρα, δεν έχουμε ψηφίσει. Δεν έχουμε χαρά γιατί δεν ψηφίσαμε. Είναι σημαντικό να ψηφίζουμε γιατί είναι δικαίωμα. »

Ακόμη και πριν ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα, ο Richard τελειοποιεί τα επιχειρήματά του για μια μελλοντική πρόκληση: «Είμαστε εντελώς απογοητευμένοι. Ευτυχώς ερχόμαστε το πρωί, το γραφείο είναι ακόμα κλειστό. Πρέπει να κινηθούμε νομικά ως προς αυτό, οι ψηφοφόροι δεν ψήφισαν, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι αρνητικά, το βλέπουμε ήδη. Πρέπει να απαιτήσουμε, πρέπει να απαιτήσουμε σε επίπεδο Céni. » Οι ψηφοφόροι Mudzipella αντιπροσωπεύουν πολλές χιλιάδες ψήφους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.