Εκλογές Λ.Δ.Κογκό:”Δεν θα υπάρξει διακοπή λειτουργίας του Διαδικτύου κατά τη διάρκεια των εκλογών”, λέει η κυβέρνηση

Οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό έχουν δεσμευτεί ότι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο δεν θα διακοπεί ανά πάσα στιγμή κατά τις εκλογές της Τετάρτης. Η ανακοίνωση έρχεται καθώς οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φοβούνται τόσο διακοπές ρεύματος όσο και εκλογική νοθεία.

«Όχι, δεν θα κόψουμε το Διαδίκτυο γιατί δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου ή λαϊκής εξέγερσης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πίτερ Καζάντι σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη. Προειδοποίησε επίσης ότι όποιος σκοπεύει να διαταράξει την εκλογική διαδικασία θα συλληφθεί.

Ξεχωριστά, οι αεροπορικές αρχές ανακοίνωσαν το κλείσιμο των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων για 24 ώρες πριν από τις γενικές εκλογές της Τετάρτης. Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης, τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά από το πρωί της Τετάρτης έως τις 23:59 τοπική ώρα της ίδιας ημέρας.

Ο εναέριος χώρος θα είναι επίσης κλειστός για μη εξουσιοδοτημένες τοπικές πτήσεις, αλλά οι διεθνείς πτήσεις θα συνεχιστούν κανονικά, ανέφερε η διοίκηση σε δήλωση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.