Στρατός του Ισραήλ: «Κτυπήσαμε το ασθενοφόρο στη Γάζα – Σκοτώθηκαν πολλοί πράκτορες της Χαμάς»

Την επιβεβαίωση ότι αεροσκάφος του βομβάρδισε ασθενοφόρο έξω από το νοσοκομείο της Αλ Σίφα, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι αυτό έγινε γιατί το χρησιμοποιούσαν μαχητές της Χαμάς. 

Ο στρατός ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιούνταν από μαχητές της Χαμάς και ότι η περιοχή που έγινε το χτύπημα είναι «περιοχή μάχης». «Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν αρκετοί πράκτορες της Χαμάς. Έχουμε πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι η μέθοδος λειτουργίας της Χαμάς είναι να μεταφέρει τρομοκράτες και όπλα σε ασθενοφόρα», ανέφερε η ανακοίνωση τη στιγμή που ο ΠΟΥ δηλώνει σοκαρισμένος από την επίθεση σε ασθενοφόρα και νοσοκομεία.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα δήλωσε ότι τα ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματισμένους ασθενείς στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε επίσης νωρίτερα ότι ο Ερυθρός Σταυρός είχε ενημερωθεί ότι η αυτοκινητοπομπή των ασθενοφόρων έφευγε από το νοσοκομείο πριν σημειωθεί η επίθεση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.