Κατάρρευση μετοχών γαλλικών εταιρειών – Αλυσιδωτές αντιδράσεις μετά το πραξικόπημα στη Γκαμπόν

Οι μετοχές τριών γαλλικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Γκαμπόν, κατρακύλησαν στο χρηματιστήριο του Παρισιού σήμερα, μετά τη γνωστοποίηση της είδησης για το στρατιωτικό πραξικόπημα στην αφρικανική χώρα.

Οι Maurel & Prom, Eramet και η θυγατρική της TotalEnergies στη Γκαμπόν, υποχώρησαν από 15% έως 20%, σύμφωνα με τη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos.

Η εταιρεία εξόρυξης Eramet ανακοίνωσε νωρίτερα ότι διέκοψε τις δραστηριότητές της καθώς και τη σιδηροδρομική μεταφορά στην Γκαμπόν. Από την πλευρά της, η TotalEnergies ανέφερε ότι η κύρια προτεραιότητά της ήταν να «διασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιχειρήσεών της» στην Γκαμπόν.

Μια ομάδα ανώτερων αξιωματικών του στρατού της Γκαμπόν εμφανίστηκε στην εθνική τηλεόραση νωρίς σήμερα και ανακοίνωσε ότι κατέλαβε την εξουσία, σε μια κίνηση που ήρθε λίγο μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος που έδινε στον νυν πρόεδρο Αλί Μπόνγκο μια τρίτη θητεία, συγκεντρώνοντας το 64,27% των ψήφων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.