Παιχνίδια κατασκόπων στην Αλβανία;

Τρεις συλλήψεις, δύο Ρώσων κι ενός Ουκρανού, με υποψίες για κατασκοπία σε στρατιωτικό εργοστάσιο της χώρας.

Μια περίεργη υπόθεση απασχολεί την αλβανική κυβέρνηση και την κοινή γνώμη της γειτονικής χώρας, έπειτα από τη σύλληψη τριών ατόμων για τους οποίες εκφράζονται υποψίες περί κατασκοπίας σε στρατιωτικό εργοστάσιο της χώρας.

Από τους τρεις συλληφθέντες οι δύο έχουν ρωσικό διαβατήριο και ο τρίτος ουκρανικό.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας, το Σάββατο εντοπίστηκε ένας άνδρας από τη Ρωσία, ο οποίος είχε μπει στο στρατιωτικό εργοστάσιο Γκράμς και προσπαθούσε να τραβήξει φωτογραφίες. Στην προσπάθεια από Αλβανούς στρατιώτες να τον συλλάβουν, εκείνος τους επιτέθηκε με σπρέι πιπεριού, ενώ δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν προτού ο ύποπτος ακινητοποιηθεί.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν δύο ακόμη άτομα, μια γυναίκα με ρωσικό διαβατήριο κι ένας άνδρας με ουκρανικό διαβατήριο, σε περιοχή κοντά στο εργοστάσιο κι έπειτα από αντιπαράθεση συνελήφθησαν από τις αλβανικές αρχές.

Ο υπουργός, Νίκο Πέλεσι, δήλωσε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς για να είναι βέβαιες οι αρχές για τα κίνητρά τους, ενδεχομένως και κάποια σχέση τους με τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Από την πλευρά του ο Έντι Ράμα δήλωσε ότι οι τρεις συλληφθέντες είναι ύποπτοι για κατασκοπία, ενώ τα μέσα ενημέρωσης της χώρας αναφέρουν ότι πρόκειται για μπλόγκερς οι οποίοι συχνά επισκέπτονται εγκαταλελειμμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε διάφορες χώρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας το συγκεκριμένο εργοστάσιο αυτή την περίοδο λειτουργεί καλύπτοντας κατασκευαστικές ανάγκες της βιομηχανίας άμυνας της χώρας

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.