Μήνυμα των ΗΠΑ μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ: Δεν πτοούμαστε – Είμαστε σε επαφή με 1.000 Αμερικανούς

Μετά την επίθεση αυτοκτονίας, ο Τζο Μπάιντεν συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη – Αποφασίστηκε ότι θα συνεχιστεί η επιχείρηση εκκένωσης

Οι ΗΠΑ «δεν θα πτοηθούν» από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, ενώ πάνω από 10 Αμερικανοί σκοτώθηκαν από τη διπλή έκρηξη.

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στα αγαπημένα πρόσωπα και τους συναδέλφους όλων εκείνων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην Καμπούλ σήμερα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Όστιν. «Δεν θα αποθαρρυνθούμε από την αποστολή που έχουμε αναλάβει», συμπλήρωσε ο Όστιν.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε, από τη μεριά του, ότι είναι σε επαφή με περίπου 1.000 Αμερικανούς που παραμένουν στο Αφγανιστάν και πάνω από τα δύο τρίτα αυτών δήλωσαν στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ότι δρομολογούν την αποχώρησή τους από τη χώρα.

«Πιστεύουμε ότι πολλά, αν όχι τα περισσότερα από αυτά τα άτομα είναι σχεδόν ή ήδη εκτός χώρας», τόνισε ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε μια ανακοίνωση.

«Και, γνωρίζουμε ότι δεκάδες άλλοι δεν επιθυμούν να φύγουν από το Αφγανιστάν για διάφορους λόγους».

Μετά την επίθεση αυτοκτονίας, ο Τζο Μπάιντεν συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, με την επιτελείο Άμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από το Αφγανιστάν θα συνεχιστούν «μέχρι το τέλος της αποστολής» των ΗΠΑ που έχει προγραμματιστεί στις 31 Αυγούστου, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, διαψεύδοντας ότι οι επιχειρήσεις μπορεί να ολοκληρωθούν «εντός 36 ωρών».

«Θα συνεχίσουμε να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους μέχρι το τέλος της αποστολής», έγραψε στο Τwitter ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.