Ρεκόρ δεκαετίας στο πλήθος και στο κόστος των μετακλητών υπαλλήλων πέτυχε η κυβέρνηση Μητσοτάκη …

Την ώρα που η χώρα βιώνει ήδη τις πρώτες συνέπειες της κρίσης λόγω της πανδημίας και τα εκατομμύρια των συνταξιούχων βλέπουν τα αναδρομικά τους να κουρεύονται σε ποσοστό 60% η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να ρίξει χρήματα στο…επιτελικό της κράτος δημιουργώντας όλο και περισσότερες θέσεις μετακλητών υπαλλήλων και εκτοξεύοντας ταυτόχρονα το σχετικό κόστος.

Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα -με βάση τα επίσημα στοιχεία- ότι όσα κατήγγειλε όλα τα προηγούμενα χρόνια η ΝΔ και το σύνολο των ΜΜΕ περί «κομματικού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ» που «κοστίζει ακριβά στους φορολογούμενους» δεν ήταν τίποτα περισσότερο από λάσπη και ψεύδη.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία, που παρουσιάζει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων της κυβέρνησης Μητσοτάκη μέχρι και τον Απρίλιο του 2020 έφτανε τα 2.774 άτομα! Αριθμός που αποτελεί ρεκόρ 10ετίας!

Παράλληλα, σύμφωνα με τις επίσημες εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου η προϋπολογισθείσα δαπάνη για τη μισθοδοσία ενός απλού μετακλητού συνεργάτη ανέρχεται ετησίως σε 22.000 ευρώ Με βάση αυτό, η συνολική δαπάνη των μετακλητών του κράτους κοστίζει κάτι παραπάνω από 61 εκατ ευρώ!

Στην πραγματικότητα βέβαια η δαπάνη είναι μεγαλύτερη καθώς αρκετοί από τους μετακλητούς καταλαμβάνουν θέσεις προϊσταμένων με επιδόματα και συνολικά αυξημένες αποδοχές.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η δαπάνη αυτή αφορά μόνο τους μετακλητούς. Αν προστεθούν οι αποσπασμένοι, οι υπερωρίες, οι δαπάνες μετακινήσεων και τα λειτουργικά έξοδα των γραφείων το ποσό φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη.

Με πληροφορίες από: ΕΦΣΥΝ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.