Η ολιγωρία στην Κακαβιά τώρα πληρώνεται…

Η ολιγωρία της κυβέρνησης να κλείσει εγκαίρως τα σύνορα με την Αλβανία για να μην υπάρξει έξαρση του κορωνοϊού αποδεικνύεται τώρα ότι έχει σοβαρές συνέπειες στην δημόσια υγεία.

Το θέμα είχε απασχολήσει προ εβδομάδων την Κυβέρνηση και η «Εστία» είχε δημοσιεύσει στις 20 Ιουλίου το επικείμενο σφράγισμα του συνοριακού περάσματος στην Κακαβιά. Όμως για αγνώστους λόγους δεν δόθηκε εντολή εκείνη την ημέρα για να κλείσουν τα σύνορα για 10 ημέρες και συνεχίσθηκε η αθρόα μετακίνησις των Αλβανών πολιτών.

Και φθάσαμε την Τρίτη, με τα 121 νέα κρούσματα και την επανεμφάνιση του κ. Τσιόδρα μετά από σχεδόν δύο μήνες, να ανακοινωθούν αυστηρά μέτρα για όσους περνούν τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από σήμερα απαγορεύεται η διέλευση από την Κακαβιά από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί καθημερινά, για να εξασφαλιστούν πιο στοχευμένοι έλεγχοι κατά την διάρκεια της ημέρας, ενώ από την Δευτέρα εγκαθίσταται στο συνοριακό σταθμό μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων.

Την επομένη του Δεκαπενταύγουστου όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία, ήτοι από την Κακαβιά, υποχρεούται σε επταήμερη κατ’ οίκον απομόνωση, η οποία, όπως επεσήμανε σε αυστηρό τόνο ο κ. Χαρδαλιάς, θα ελέγχεται.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.