«Άδειασε» τον Μητσοτάκη ο Γιούνκερ για τις Πρέσπες: «Λέει αστειότητες»

Τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη «άδειασε» μεγαλοπρεπώς ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε διάλογο που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο Γιούνκερ αναφέρθηκε στα όσα έχει υποστηρίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε ζητήσει από τον πρώην πρωθυπουργό να προχωρήσει σε λύση του ονοματολογικού με τη Βόρεια Μακεδονία ήδη από το 2015, κάνοντας λόγο για δήθεν συναλλαγή μεταξύ των δυο ανδρών.

Σχολιάζοντας τα εν λόγω, ο πρόεδρος Γιούνκερ, αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να λέγονται τέτοιες αστειότητες όταν μάλιστα το 2015 ήταν στη κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, ο υπερεθνικιστής Γκρουεφσκι, και δεν υπήρχε καμία προοπτική επίλυσης του ονοματολογικού.

Συνάντηση Τσίπρα με την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας εκτός από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συναντήθηκε και με τους Ευρωβουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν διάφορα θέματα, κυρίως ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Οι Ευρωβουλευτές ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα σε σχέση με την ανανέωση του Ευρωκοινοβουλίου και το νέο συσχετισμό δυνάμεων που έχει προκύψει μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με την Ευρωομάδα τα κύρια θέματα σε σχέση με τη Σύνοδο Κορυφής – Brexit, Τουρκία, Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία – ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί επιγραμματικά και στην εσωτερική επικαιρότητα.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για το «isyriza.gr», μέσω του οποίου έχουν ήδη εγγραφεί στο κόμμα χιλιάδες νέα μέλη, προτρέποντας να συνεχιστεί η καμπάνια και η διεύρυνση και στις Βρυξέλλες, αλλά και στις οργανώσεις του εξωτερικού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.