Το Πρωτοδικείο δικαίωσε τον Φαλτσιανί για τα «500 εκ. ευρώ της Μαργαρίτας Παπανδρέου»

Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών, η αγωγή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατά του πρώην υπαλλήλου της HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί, δεχόμενο την θέση του τελευταίου ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου διατηρούσε λογαριασμό 500 εκατ. ευρώ στην HSBC.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε προσφύγει εις βάρος του Φαλτσιανί, ζητώντας να του εκδικαστούν 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, εξαιτίας των αναφορών που γίνονται στο πρόσωπό του στο βιβλίο του Φαλτσιανί.

Ο Ερβέ Φαλσιανί σε βιβλίο του που κυκλοφόρησε το 2015 αναφέρει ότι η λίστα των χρυσών καταθετών της τράπεζας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να πιεστεί ο Γιώργος Παπανδρέου να παραιτηθεί για να έρθει μια κυβέρνηση που θα περνούσε το νομοθετικό έργο των Μνημονίων.

«Το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ο οποίος είχε αυτή τη λίστα (σ.σ. πρόκειται για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ) και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου», γράφει ο Φαλσιανί.

Η αντίδραση Παπανδρέου

Αντιδρώντας στην απόφαση του Πρωτοδικείου, το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ., του Γιώργου Παπανδρέου, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Γνωρίζαμε εξ’ αρχής, ότι η μάχη κατά του παρακρατικού συστήματος στο οποίο συμμετείχε ο Ερβέ Φαλτσιανί, που σκοπό είχε να δυσφημίσει τον Γιώργο Α. Παπανδρέου και να διαμορφώσει μια ψευδή εικόνα για τον βίο και την πολιτεία του, δεν θα είναι εύκολη.

Και το γνωρίζαμε παρά το ότι, η Δικαιοσύνη, για την ίδια υπόθεση, έχει ήδη κρίνει και έχει καταδικάσει για συκοφαντική δυσφήμιση της Μαργαρίτας Παπανδρέου, τους διακινητές των ψευδών, στα οποία αναφέρεται με το βιβλίο του και ο Ερβέ Φαλτσιανί.

Ανεξάρτητα λοιπόν, από την όποια πρωτόδικη απόφαση της Δικαιοσύνης, η μάχη θα συνεχιστεί στον επόμενο βαθμό.

Μέχρι να αποκατασταθεί η αλήθεια».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.