ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ Διακήρυξης της G20: Συναντήσεις ηγετών στο περιθώριο

Στο https://hellasjournal.com διαβάσαμε:

Το προσχέδιο της τελικής διακήρυξης των ηγετών των χωρών-μελών της ομάδας G20 είναι έτοιμο, ενώ έχει -σε γενικές γραμμές- την υποστήριξη των συμμετεχόντων, σύμφωνα με μια καλά πληροφορημένη πηγή. Το περιθώριο της συνόδου από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τα φώτα της δημοσιότητας τράβηξαν η συνάντηση Πούτιν Τραμπ, Πούτιν – Μέρκελ, Σαλμάν – Μαουρίτσιο Μάκρι και Σίνζο Άμπε με την Τερέζα Μέι.

Ωστόσο, οι διαβουλεύσεις για την τελική μορφή του βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, σύμφωνα με δήλωση στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, μιας πηγής που έχει λάβει γνώση για την πορεία των σχετικών διεργασιών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν όλοι οι ηγέτες των κρατών-μελών θα υπογράψουν την τελική διακήρυξη της διήμερης συνόδου, στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώσαν νωρίτερα ότι οι χώρες-μέλη της ομάδας G20 συμφώνησαν να δεσμευτούν στην μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) σύμφωνα με ένα προσχέδιο της κοινής διακήρυξης, που θα δημοσιοποιηθεί στο τέλος της διήμερης διάσκεψης.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης, ότι η γλώσσα στο προσχέδιο της διακήρυξης για ζητήματα όπως, η μετανάστευση και οι πρόσφυγες θα κρατηθεί σε ένα ήπιο επίπεδο, ενώ η γλώσσα για την κλιματική αλλαγή δεν θα έχει υπαναχωρήσεις.

Η κλιματική αλλαγή συζητήθηκε κατά τον πρωινό κύκλο των σημερινών διαβουλεύσεων τους, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της διήμερης διάσκεψης που διεξάγεται στο Μπουένος Άιρες. Οι ηγέτες βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την διατύπωση των μεταρρυθμίσεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) ενώ “έχουν προχωρήσει αρκετά” στο εμπόριο.

“Θα διαπραγματευτούμε μέχρι την τελευταία στιγμή,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος εκπρόσωπος.

Το προσχέδιο αυτό της διακήρυξης, θα πρέπει να εγκριθεί από τους ηγέτες της G20.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, θα κρατήσουν οι διαπραγματεύσεις για το προσχέδιο της κοινής διακήρυξης των ηγετών των κρατών-μελών της ομάδας G20

Οι ηγέτες της ομάδας των χωρών-μελών της G20 θα συζητήσουν την κλιματική αλλαγή κατά τον πρωινό κύκλο των σημερινών διαβουλεύσεων τους, ενώ οι διαπραγματεύσεις για το προσχέδιο της κοινής διακήρυξης αναμένεται ότι θα κρατήσουν μέχρι την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της διήμερης διάσκεψης που διεξάγεται στο Μπουένος Άιρες.

Οι ηγέτες βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την διατύπωση των μεταρρυθμίσεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) ενώ “ έχουν προχωρήσει αρκετά” στο εμπόριο.

“ Θα διαπραγματευτούμε μέχρι την τελευταία στιγμή,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος εκπρόσωπος.

Όλοι οι ηγέτες συμφωνούν για τις μεταρρυθμίσεις στον ΠΟΕ δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΟΙΚ

Όλοι οι ηγέτες της ομάδας των κρατών-μελών G20 συμπεριλαμβανομένου και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συμφωνούν για την ανάγκη υλοποίησης μεταρρυθμίσεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), σύμφωνα με δήλωση του Ρώσου υπουργού των Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ.

Ο ίδιος είπε ότι υπάρχει ακόμη συναίνεση μεταξύ των κρατών-μελών της G20 για την μείωση των εμποδίων στο εμπόριο.

Πούτιν και Τραμπ είχαν σύντομη συνάντηση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχαν μία σύντομη συνάντηση χθες, στο περιθώριο της διάσκεψης των ηγετών της ομάδας των κρατών-μελών G20, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ.

Ο Ουσάκοφ δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, ενώ η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για να συνεχίσουν τις επαφές τους.

Ο ίδιος είπε ότι δεν είναι σίγουρος για το πότε θα ξανασυναντηθούν οι πρόεδροι Πούτιν και Τραμπ.

Συνάντηση Πούτιν-Μέρκελ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε σήμερα ένα πρωινό γεύμα εργασίας με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, ενώ την ρώτησε για τα σχέδια της, αναφορικά με την διάσκεψη των ηγετών των χωρών-μελών της ομάδας G20.

Η συνάντηση των δύο ηγετών έγινε στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης σto ξενοδοχείο (Alvear Palace hotel) του Μπουένος Άιρες.

Από την πλευρά της, η γερμανίδα καγκελάριος έθεσε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τις ανησυχίες της για τα γεγονότα στα Στενά του Κερτς.

Παράλληλα, συμφώνησε με τον Πούτιν για την συζήτηση του ζητήματος που έχει προκύψει σε χαμηλό επίπεδο, με την συμμετοχή της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο Σίνζο Άμπε παρότρυνε την Τερέζα Μέι να αποφύγει την αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε παρότρυνε την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι να αποφύγει μία αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, χωρίς συμφωνία.

Η Μέι έχει εξασφαλίσει μία συμφωνία για το Brexit με την ΕΕ, αλλά(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.