Το παρασκήνιο πίσω απο την καθαίρεση του Γεωργιαδη

Αναβρασμός επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας με τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα καθώς γενική είναι η αντίληψη ότι «δεν τραβάει» ο επικοινωνιακός τομέας του κόμματος. Την ίδια ώρα όμως αίσθηση προκαλεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετακινεί τον Βασίλη Κικίλια, στον τομέα Άμυνας του κόμματος σε μια θέση που κατείχε ο ένας εκ των δύο αντιπροέδρων του κόμματος, ο Αδωνις Γεωργιάδης…
Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν προσπάθεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κόψει αρμοδιότητες από τον αντιπρόεδρό του, την ώρα που ο Άδωνις «χτίζει» αρχηγικό προφίλ.
Η χθεσινή απουσία του Άδωνι Γεωργιάδη από το πρώτο και σημαντικό Προσυνέδριο της ΝΔ στη Νίκαια φούντωσε τη φημολογία για «κακές» σχέσεις με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατία, αλλά και με τον Κωστή Χατζηδάκη.
Η απουσία μόνο τυχαία δεν φαίνεται να ήταν, καθώς επελέγη αυτή η στάση από τον αντιπρόεδρο την ώρα που στο εσωτερικό της ΝΔ γίνεται «σφαγή» για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, με τον κ. Γεωργιάδη να πιέζει αφόρητα υπέρ της καταψήφισης, προσπαθώντας να επιβάλλει τη δική του σκληροπυρηνική γραμμή.
Η δικαιολογία για το ότι έπρεπε να παραβρεθεί σε… βαφτίσια και γι’ αυτό απουσίασε δεν έπεισε.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην γαλάζια παράταξη είναι και το γεγονός ότι το πρώτο Προσυνέδριο στη Νίκαια πραγματοποιήθηκε απουσία και όλων των πρώην αρχηγών της ΝΔ.
Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Μεϊμαράκης επέλεξαν να απουσιάζουν από την εσωκομματική διαδικασία…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.